Szegedi Arcok

Rokszin Richárd: A Covid-osztály egy átlagembernek szinte az elviselhetetlen kategória, a szakembereknek is sokszor hatalmas lelki teher

Magyarország Kormánya új kisvideóval jelentkezett ma, amelyben ismét a szegedi transzplantációs sebész, Rokszin Richárd hívta fel a figyelmet a koronavírus elleni oltás fontosságára és arra, hogy mekkora lelki terhet okozhat ez a szakembereknek. Nem csak Szegeden, az országban mindenhol.

“Voltak olyan próbálkozások, hogy esetleg rakjanak ki arc, meg minden nélkül videókat arról, hogy egy Covid-osztályon mi folyik. Jobb, ha nem. Ez egy átlagembernek szinte az elviselhetetlen kategória. Még szakembereknek is sokszor olyan lelki teher, olyan lelki stressz, hogy ha nem beszéltük volna ki magunkból, miután kijöttünk a fertőző zónából, akkor biztos, hogy nekünk is lett volna mindenféle problémánk” – vallja Rokszin Richárd, szegedi transzplantációs sebész Magyarország Kormányának legújabb kisvideójában. Mint mondta, nagyon nehéz ez számukra.

EGY CSOMÓ ORVOS ÉS ÁPOLÓNŐ AZON DOLGOZIK, HOGY MINDENKI MEGMENEKÜLJÖN

“Rossz állapotú betegek között, sokszor néma kórteremben viziteltünk, mert mindenki vagy aludt, vagy éppen alig kapott levegőt, tehát ez nagyon súlyos” – tette hozzá az év Covid Orvosa, majd kiemelte, hogy egy csomó orvos, ápolónő dolgozik azért, hogy mindenki megmeneküljön és kilábaljanak a betegségből. Rokszin Richárd mellett a videóban Dr. Czibula Eszter tüdőgyógyász hívja fel a figyelmet az oltás fontosságára. Sasold meg:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb