Közélet

Az SZTE Szenátusa Dr. Rovó László rektori pályázatát támogatta: ő marad az intézmény élén

Történelmi jelentőségű ülést tartott a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa. Az egyetemet képviselő testület először választott rektor-jelöltet az alapítványi fenntartású intézmény élére. Dr. Rovó László professzort a Szenátus 45 igen szavazattal támogatta az új vezetői ciklus rektor-jelöltjeként – írja az egyetem közleményében.

Hozzátették: 50 szenátusi tag és néhány érdeklődő egyetemi polgár is megjelent a Szegedi Tudományegyetem döntéshozó testülete, a Szenátus 2021. december 13-i ülésén. A levezető elnök, Dr. Dömötör Máté főigazgató emlékeztetett: Prof. Dr. Rovó László rektori megbízatása 2022. június 30-án lejár.

CSAK DR. RÓVÓ LÁSZLÓ PÁLYÁZOTT A REKTORI KINEVEZÉSRE

Az SZTE fenntartója, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány 2021. október 29-én tette közzé a vezetői pályázati felhívást. Erre a megadott határidőig, 2021. november 29-ig egyetlen pályázat érkezett, melyet Prof. Dr. Rovó László tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE jelenlegi rektora nyújtott be. „Új modell, új lehetőség a kiválóságunkért!” címmel nyújtotta be rektori programját Prof. Dr. Rovó László, aki négy éve áll a Szegedi Tudományegyetem élén. A vezetői eredményeket és elképzeléseket tartalmazó dokumentum 2021. december 3. óta olvasható az SZTE honlapján. A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2021. december 13-i nyilvános ülésén a rektori posztra egyedüliként pályázó Prof. Dr. Rovó László diasorok kíséretében mutatta be programját. Az elmúlt négy évben elért eredmények mellett a kitűzött célokat ismertette.

TITKOS SZAVAZÁS VOLT

Titkos szavazással folytatódott az ülés. A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 45 igen és 4 nem szavazattal hozott döntést Prof. Dr. Rovó László rektori pályázatának támogatásáról. A Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. Dr. Szabó Gábor, mint a fenntartó képviselője hangsúlyozta: az SZTE számára soha nem látott lehetőségek nyílnak, amelyek kiaknázása soha nem tapasztalt vezetői felelősséget kíván meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวกีฬา
'Fel a tetejéhez' gomb