Smart SzegedSport

Átadták a Pick Aréna fővárosi testvérét

Csütörtök délután megtartották a Budapesti Kézilabda Aréna avatóünnepségét, a Pick Aréna 50 ezer négyzetméter alapterületű, 20.022 ember befogadására képes multifunkcionális “testvére” 27 hónap alatt épült fel.

A fotók alapján ez sem lett rossz:


Budapest, 2021. december 16. Éles József volt válogatott kézilabdázó, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, a Fidesz frakcióvezetője, Kökény Beatrix volt válogatott kézilabdázó, Faragó Tamás volt válogatott vízilabdázó és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (b-j) a Budapesti Kézilabda Aréna átadásán 2021. december 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A népligeti multifunkcionális csarnok avatóünnepségén Gulyás Gergely úgy fogalmazott, aki nem szereti a sportot, az is örülhet az új létesítménynek, amely a nemzetközi sportélet mellett a turizmusban és az idegenforgalomban is fellendülést hozhat Budapesten és az ország egészében.

JANUÁRBAN SZEGEDEN, BUDAPESTEN ÉS DEBRECENBEN TARTJÁK MEG A 2022-ES EB ÖSSZECSAPÁSAIT

A kézilabdacsarnok átadóján Gulyás Gergely köszönetet mondott Fürjes Balázs kormánybiztosnak az előkészítésben, valamint Mager Andrea miniszternek a kivitelezésben nyújtott közreműködéséért.

A Magyar Kézilabda Szövetség 2018 nyarán Szlovákiával közösen nyerte el a januári férfi Európa-bajnokság rendezési jogát. Az EB-t január 13. és 30. között rendezik meg Magyarországon és Szlovákiában, tizennyolc nap alatt 24 csapat 65 találkozót játszik. A csoportmeccseknek Szeged, Budapest, Debrecen, Pozsony és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony rendez mérkőzéseket, a záró hétvége a magyar fővárosban lesz. A magyar válogatott a továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

Az 50 ezer négyzetméter alapterületű, 20.022 ember befogadására képes létesítmény építése 27 hónappal ezelőtt kezdődött.

EGY HETE ADTÁK ÁT A PICK ARÉNÁT

Pontosan egy hete, múlt csütörtökön délután háromkor avatták fel Szeged legújabb büszkeségét, a közel 40 milliárdos kormányzati forintból felhúzott Pick Arénát. A kézilabdásaink színében, avagy a csupa kékben pompázó átadón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: a vidék legnagyobb arénáját adták át ma Szegeden.

Így avatta a fel a Pick Szeged, a Szegedi Kortárs Balett és a Szegedi Szimfonikusok a 8300 férőhelyes, szegedi óriást:

…és így tetszett Nektek az újdonság:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb