Szegedi Arcok

Relic Hunter, szegedi verzió: kétmillió forint értékű régészeti leleteket talált a földben a férfi – most lopás miatt vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki csaknem ötszáz, Szeged környékén éveken át végzett illegális fémdetektoros kutatásai során talált régészeti tárgyat tartott meg – tájékoztat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Saághy Flóra közölte, a férfit nagyobb értékre, régészeti leletre elkövetett lopás bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfi 2013 és 2017 között, a megyeszékhelyet környező szántóföldeken végzett kutatásai során rendszeresen talált – egészen az őskortól kezdve különböző történelmi korszakokból származó – régészeti leleteket, melyek között kerámiatöredékek, illetve fém használati tárgyak, ékszerek, pénzérmék és fegyverdarabok is voltak. A kétmillió forint értékű leleteket – melyek megtalálásuk esetén a jogszabály szerint az államot illetik – a férfi engedély nélkül végzett régészeti tevékenység során szerezte meg – tudatta az ügyész.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: empresa de informática
'Fel a tetejéhez' gomb