Szegedi ArcokVideo365

Az év egyik legnagyobb jótékonysági főzése, Szegeden: 400 adag meleg étel rotyogott a Betyárok Tanyáján

400 adag meleg étel, többek között tiszai halászlé és húsos babgulyás rotyogott a 2020-as Kiemelt Példamutatásért díjas Antoni Dusán és barátai bográcsában a Felső-Tisza parti Fokán, ahol rászoruló családok, a szegedi klinika dolgozói, a szegedi anyaotthon lakói és nehéz helyzetben lévő, egyedülálló szegedi szülők részére főztek. Dusán éppen karácsonykor született, ezért minden évben azt kéri barátaitól, amit neki szánnak ajándékra, azt jótékonysági célra ajánlják fel. Az idén a kérésből egy minden eddiginél nagyobb karitatív főzés kerekedett.

A helyszín a Betyárok Tanyája, az időpont péntek délelőtt. Fantasztikus szegediek, egy nemes cél, 400 adag finomság és a Szeegd365 kamerája:

Mint a főszervező Fülöp Tímea kolléganőnknek elmondta, két remek barátja, Lévai Kálmán és Bánfi Ferenc volt az esemény másik két főszervezője. Feri felelt a babgulyásért, Dusán a halászléért. A főzés előtt hajnali háromig készítették elő az alapanyagokat, filézték a halat, mint a Kiemelt Példamutatásért díjas szegedi mesélte, semmit nem aludtak a péntekre virradó éjszaka. 

Az esemény vendégeként a ritka genetikai betegségben szenvedő szegedi kislány, Petra is ott volt, ő az, akinek Dusán és társai másfél tonna kupakot gyűjtöttek össze az ünnepek előtt:

 

A 400 adag finomságból többek között:

  • a Szegedi Anyaotthon (Szeged-Szentmihály) lakóinak,
  • a Szegedi Gyermekklinika gyermek onkológiájára és hematológiájára,
  • a szegedi klinika laboros kollégáinak,
  • és az Egyedülálló Szülők Klubja Szeged pártfogoltjainak is szállítottak.

Akik előre jelezték, hogy szeretnének az ételből, mert nincs idejük otthon főzni, azoknak a helyszínen is lehetőségük volt vinni belőle. Mindez becsületkasszával működött, a befolyt összeget pedig az SZTE Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványon belül a gyermek koraszülött alapítványnak ajánlották fel.

December 24-én van Dusán születésnapja, és ahogy tavaly a koraszülött mentőszolgálat pihenőhelyének átadásával ünnepelte a szülinapját, idén ez a jótékony főzés az emberek felé Dusán ajándéka. 

Riporter: Fülöp Tímea

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb