Szegedi Arcok

“Ez nem egy one-woman show” – Novák Katalin a köztársasági elnökségi jelöléséről nyilatkozott

„A családbarát Magyarország olyan cél, amiért együtt dobban a szíve a legtöbb magyarnak, pártszimpátiától függetlenül” – nyilatkozta a szegedi születésű Novák Katalin, aki Magyarország első női (egyben első szegedi) köztársasági elnöke lehet.

“Természetesen nemcsak a nők, hanem a férfiak, az egész magyar nemzet köztársasági elnöke leszek” – magyarázta a Magyar Hírlapnak, majd hozzátette, annak, ha ő lesz az ország első női államfője, a személyén túlmutató jelentősége van, már csak azért is, mert már nyolc éve vezetőként képviseli a magyar családok, gyermekek ügyét. Az 1977-ben Szegeden született, majd a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett Novák Katalin arra is kitért, hogy férjével a hivatalba lépés előtt ünneplik majd a húszéves házassági évfordulójukat és ez sokat segíthet neki is majd. 

“Ez nem magánszám, nem one-woman show. A családunkról is szól, és kiemelten a férjemről” – fogalmazott, mint mesélte, a párja mellett a gyerekeivel is beszélt arról, hogy elvállalja a tisztséget.

A teljes interjút IDE kattintva találod.

Fotók: Magyar Hírlap, Purger Tamás

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb