Szegedi Arcok

Nagyon lehangoló listát írni az elveszett dolgainkról – a Csörlő utcai lakástűzben otthonát elveszítő anyuka szeretne mihamarabb visszaköltözni kislányával

Nagyon sokan érdeklődtetek nálunk, hogy van az az anyuka és kislánya, akik decemberben, a Csörlő utcai lakástűzben veszítették el otthonukat. Kérdeztétek, hogy mire lenne szükségük, hogyan tudnátok támogatni őket az újrakezdésben. Németh Alexandra, az anyuka megkeresésünkre elárulta, a körülményekhez képest jól vannak mindketten, és nem tud elég hálás lenni azoknak a jó szándékú embereknek, akik eddig is, akár ismeretlenül segítő kezet nyújtottak feléjük.

ALEXANDRA NAPJAI JELENLEG ÜGYINTÉZÉSSEL TELNEK

Alexandra elmesélte, kislányával együtt a tragédia óta az édesanyjánál laknak. Szerencsére a tűzben megsérült lába már sokkal jobban van, elmúlt a fájdalom is. A mindennapjai jelenleg ügyintézéssel telnek, tárgyal a biztosítókkal, a különböző szolgáltatókkal. A lakás felújításához még nem tudott hozzákezdeni, ugyanis a múlt héten történt a kárfelmérés, és addig hozzá sem lehetett nyúlni az egykori otthonukhoz.

NAGYON LEHANGOLÓ LISTÁT ÍRNI AZ ODAVESZETT DOLGOKRÓL

Jelenleg a biztosításhoz próbálja listába venni az ingóságaikat. Alexandra elmesélte, ez az ami igazán nehéz számára, hiszen ahogy sorra veszi egykori dolgait, akaratlanul is megrohanják az emlékek. Az egyik szekrényben ott lapult a kislánya karszalagja, amit születésénél kapott a kórházban, fényképek, amelyekből nincsen digitális másolat. Ezeket felidézni nagyon lehangoló volt Alexandra számára, így jobban belehasít a veszteség érzése az emberbe.

AZ ANYUKA AZ ISMERETLEN JÓ SZÁNDÉKÚ EMBEREKTŐL RENGETEG SEGÍTSÉGET KAPOTT

Az anyuka egyetlen pozitívumként viszont azt kiemelte, hogy hihetetlenül sok segítséget kaptak, sokszor ismeretlen emberektől, akiknek ezúton szeretné köszönetét kifejezni. Rengeteg játék, ruha, bútor érkezett hozzájuk a tűzeset óta, sőt többen felajánlották, hogy autóval elviszik Alexandrát oda, ahol éppen dolga van, még bérletet is vettek a számára, hogy könnyebben utazhasson ügyeket intézni.

ALEXANDRA KISLÁNYA ÉRZÉKENYEBB LETT A TŰZESET ÓTA

Alexandra arról is mesélt, hogy kislánya láthatólag jól viseli a történteket, vannak viszont olyan apró momentumok, amik mutatják, nem múlt el benne nyomtalanul az eset. Karácsonykor például az egyik vendégségben gyertya égett az asztalon, a gyermek számára az volt az első, hogy elfújta azt. Érzékenyebb lett a tűzeset óta, számolt be róla az édesanya, de jár az oviba, ahol jól érzi magát a barátaival és ez segít elfeledtetni vele a tragédiát.

JELENLEG A LEGNAGYOBB SEGÍTSÉG AZ ANYUKA SZÁMÁRA EGY VILLANY – ÉS FŰTÉSSZERELŐ LENNE

Alexandra azt is elárulta, jelenleg szakembereket keres a lakás felújításához, hiszen amint lehet, szeretne visszaköltözni. Kőművesek már voltak nála felmérni a terepet, villany – és fűtésszerelőt azonban még nem talált, aki elvállalta volna a munkát, ezért az anyuka számára most a legnagyobb segítség az lenne, ha találna, vagy megkeresnék olyan szakemberek, akik bevállalják a lakásban a villany és a fűtés tűz utáni rendbehozatalát.

Alexandrával decemberben készítettünk videós interjút, ismerd meg a szegedi fiatal anyuka történetét, hogyan vette el tőle a tűz alig négy perc leforgása alatt az otthonát.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai ดูดวง
'Fel a tetejéhez' gomb