Mindenmás

Napi pakk: hópelyhes reggel, Tapintható Univerzum és eledelgyűjtés a Tappancs Állatvédő Alapítványnak

Visszakacsintott a havas tél Szegedre, hópelyhesen indul a hétvége. Nyugi, ha nem szereted a fehérbe öltözött tájat, akkor sem kell sikítófrászt kapnod: délutánra már napos, ám kissé szeles időjárás robog be Szegedre. Programokkal is bővelkedünk a hétvégére: lesz itt interaktív kiállítás, kézilabda emléktorna és némi eledelgyűjtés is Szegeden. Tedd fel főni a kávét, mert meghoztuk mellé a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Vince, Artúr, Artemisz, Cintia, Délia, Dorián, Dzsenifer, Szintia, Szirén és Teodolinda nevű Szeged365 olvasónak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a magyar kultúra napja. 1989 óta ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Városunkban pénteken adták át ezen jeles nap alkalmából a Szeged Kultúrájáért díjakat.
  • 90 éve látta meg a napvilágot Piper Laurie színésznő (Carrie, Tövismadarak, Twin Peaks, A nagy likvidátor).
  • 82 éves lett John Hurt angol színész (Nyolcadik utas a halál, Corelli kapitány mandolinja).
  • 79 éve született született Cseh Tamás énekes, színész, zeneszerző és előadóművész.
  • 50 éve megszületett Parragh Katalin cselgáncsozónő, a magyar cselgáncssport történetének első női világbajnoki érmese.
  • 33 éve hunyt el Weöres Sándor író, költő, műfordító, irodalomtudós.
  • 14 éve 28 évesen meghalt Heath Ledger, Oscar-díjas ausztrál színész, aki Jokert játszotta a Sötét lovagban.

HÓPELYHES SZOMBAT REGGEL

Nem ússzuk meg a hétvégét csapadék nélkül Szegeden. Az Időkép előrejelzése szerint kisebb havazás, hózápor a középső és keleti tájakon is előfordulhat, így Szeged sem marad ki a jóból, hópelyhekre ébredhettünk reggel. A csapadékot hozó felhők várhatóan délutánra már elvonulnak, ezután pedig túlnyomóan napos időre készülhetünk. Mindeközben élénk, erős lehet az északnyugati szél. Hajnalban -3, napközben 4 fokot mérhetünk Szegeden.

FOLYTATÓDIK A LUDÁNYI MARCI BÁCSI EMLÉKTORNA SZEGEDEN

Pénteken indult, és egész hétvégén át fog tartani az I. Ludányi Márton utánpótlás kézilabda emléktorna Szegeden. A Pick Szeged nem hagyja, hogy feledésbe merüljön a klub elődjét, a Szegedi Előrét alapító Ludányi Marci bácsi neve.

TAPINTHATÓ UNIVERZUM KÁPRÁZTAT EL BENNÜNKET

Veszprém, Békéscsaba, Szombathely, Győr és Budapest után Szegeden lesz megtekinthető a Bakonyi Csillagászati Egyesület hallható-tapintható ismeretterjesztő programja a Szent-Györgyi Albert Agórában. A tapintható és audio-guide-dal kiegészített interaktív kiállítás csak január 22-én szombaton lesz látogatható délelőtt 11-től, ahol a részvétel ingyenes. A program érdekessége, hogy látók és látássérültek is egyformán élvezhetik és megérthetik azt – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Szegedi Csillagvizsgáló.

ADOMÁNYGYŰJTÉS A MENHELYI ÁLLATKÁKNAK

Szegedi civilek január 22-én, szombaton, újabb gyűjtést szerveznek a Tappancs Állatvédő Alapítvány menhelyén élő kutyák és macskák számára, hiszen a januári fagyos hidegben jól jön egy kis támogatás a gazdira váró állatkáknak. Mutatjuk az időpontokat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb