Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: az év kerekesszékes játékosával, Fekete Szabolccsal beszélgettünk, aki a Pick Szegeden nőtt fel

Mindig is tudtuk, hogy a szegedi kézilabdásaink a legjobbak, akik mindig dicsőséget szereznek szeretett városunknak. Ez most sincs másképp, ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség az Év Kerekesszékes Játékosát Szegedről választotta: a megtisztelő címet Fekete Szabolcs, a Szegedi Kerekesszékes Kézilabda Sportegyesület sportolója kapta meg, akit a díjjal kapcsolatban az Újszegedi Sportcsarnokban csíptünk el egy beszélgetésre.

A DÍJ MÉLTÓ ELISMERÉSE AZ EDDIGI MUNKÁNAK

Szabolcs elárulta számunkra, meglepte a hír, hogy őt tartották érdemesnek a díjra, de nagyon örül neki, hiszen ez méltó elismerése eddigi pályafutásának a pályán és a pályán kívül is. Szabolcs ugyanis nem csupán a csapat kapusaként hódol a kézilabdának, hanem minősített versenybíróként is dolgozik a zsűriasztalnál kézilabda mérkőzéseken. Annak pedig, hogyan szerzett tudomást a díjról, külön története van.

“ÉDESAPÁMTÓL SZEREZTEM TUDOMÁST AZ ELISMERÉSRŐL”

„Múlt héten szerdán szereztem tudomást az elismerésről. Éppen dolgoztam és valamikor fél négy magasságában csörgött a telefonom. Édesapám hívott azzal, hogy kisfiam gratulálok. Én pedig visszakérdeztem, hogy oké, de mihez. Nem hitte el, hogy nem tudom. Akkor felolvasta nekem a Nemzeti Sport cikkét, gyakorlatilag így tudtam meg, hogy én lettem az Év Kerekesszékes Játékosa. Ez nagyon jó érzés a szívemnek és a lelkemnek” – mesélte el Szabolcs.

A KÉZILABDA ÖRÖK SZERELEM

Szabolcs, ahogy visszatekintett a múltra elárulta, a kézilabda iránt az örök szerelem egész életében elkísérte, a sportcsarnokot szinte második otthonának tartja. „Szüleim szerint már a babakocsiban a sportcsarnokban voltam a Tisza Volán kézilabda mérkőzésein. Amire először emlékszem, az egy 1993-as Pick Szeged – Fotex Veszprém Magyar Kupa döntő mérkőzés volt, amelyen részt vettem. Akkor még nem gondoltam, hogy magam is a pályára lépek, a Pick Szegeddel kötődött egy örök szerelem. Ez az elmúlt öt évben változott, mert megtalált a játék általam is űzhető verziója” – emlékezett vissza a kezdetekre a sportoló, aki azt is elárulta, ő nem a díjakért, az elismerésekért játszik, egyszerűen csak szeret a pályán lenni, és örömet szerez számára pusztán a játék.

“BÍZOM ABBAN, HOGY LEHET MÉG TELJESEBB A PÁLYAFUTÁSOM”

„Bízom abban, hogy még lehet teljesebb a pályafutásom, nem szeretnék itt megállni” – mondta el Szabolcs, ahogy abba is beavatott minket, igen szép eredményt tudhat már a válogatottal maga mögött. 2019-ben ugyanis az Európai Kerekesszékes Kézilabda Nemzetek Tornán, – ami gyakorlatilag egy Európa bajnokság, (bizonyos feltételek hiánya miatt az EHF nem nevezheti el még Európa bajnokságnak), – EB bronzérmet szereztek a válogatottal. „Én azért szeretném még ezt az érmét fényesíteni” – árulta el a sportoló. 

2020 MÁRCIUSÁBAN MEGALAKULT AZ EGYESÜLET

Az EB bronzérmet követően pedig 2020 márciusában létrejött és bejegyzésre került a Szegedi Kerekesszékes Kézilabda Sportegyesület. „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy jó Pick Szegeden nőhettem fel, ahol Fekete Robi állt a kapuban, egy Mezei Ricsi volt a beállós, egy Bajusz Sanyi volt a balátlövő. Gyakorlatilag az ő játékukon nőttem fel. Később Fekete Robi -akire mindig is példaképként tekintettem-alapgondolata alapján, másokkal együtt, megalapítottuk az egyesületet” – árulta el Szabolcs, majd hozzátette, későbbi céljaik között szerepel a bajnoki győzelem, hiszen a határ a csillagos ég, szeretnének a csapattal minél messzebbre eljutni.

A sportoló arra biztat mindenkit, kicsit és nagyot, aki szereti a kézilabdát és szívesen kipróbálná magát a sportágban, a Szegedi Kerekesszékes Kézilabda Sportegyesület szeretettel várja leendő tagjait, hogy együtt hódítsák meg a világot.

Fotó: Szűcs Péter

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb