Közélet

Márki-Zay évet értékelt, kifosztott országról beszélt, az ATV-ben lekeverték

Magyarország egy kifosztott ország – mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje csütörtöki, online közvetített országértékelő rendezvényén, amelyen a “kifosztott” mellett a “tönkretett” volt a leggyakrabban használt kifejezés. Az eseményen többek között Kunhalmi Ágnes, Dobrev Klára és Karácsony Gergely is mikrofont ragadott, mi pedig akárcsak Orbán Viktor évértékelőjének esetében, most is leszemlézzük a fontosabb mondanivalókat.

Közelegnek a választások, a fontosabb eseményekről beszámolunk, de nem engedünk politikai reklámokat a Szeged365.hu-ra:

Márki-Zay Péter Orbán Viktor és – egy nem túl szerencsés időpont-választással – Gyurcsány Ferenc után tartotta meg évértékelő beszédét csütörtökön, ahol többek között:

  • kifosztott gazdaságról,
  • fizetőssé tett egészségügyről,
  • tönkretett oktatásügyről,
  • tönkretett családpolitikáról,
  • tönkretett nemzetközi megítélésről,
  • és tönkretett emberi kapcsolatokról beszélt (bocs, nem nálunk akadt be a klaviatúra, mindig ezt a szót használta a beszédében).

12 ÉVE MÁRKI-ZAY IS ORBÁNRA SZAVAZOTT

Mint az MTI szemléje kitért rá, a politikus elmondta, egyike annak a 2,7 millió magyar választónak, akik 12 évvel ezelőtt bizalmat szavaztak a kormányfőnek. Hangsúlyozta, bízott abban, hogy a miniszterelnök a kétharmados felhatalmazással élni fog és nem visszaélni. A választóktól kapott hatalommal és az EU-tól kapott több, tízezer milliárddal ha Ausztriát nem is, de sok környékbeli országot utol lehetett volna érni, ehelyett ma Magyarország szerinte Romániánál is a rosszabbul teljesít.

A “Kapitány” többek között arról beszélt, hogy “az ország az EU egyik legkorruptabb és legszegényebb nemzete”, az ország szerinte nem előre, hanem lefelé ment szinte mindenben, a korrupció, a halálozás, a szegénység mellett a hitelminősítésében, a jogállamiságban is.

Márki-Zay Péter az elmúlt évek elismerendő és megtartandó eredményei közé sorolta a közmunkát, a játékgépek és a zárt téri dohányzás betiltását, a határon túli magyaroknak adott állampolgárságot és a határkerítést.

KUNHALMI ÁGNES IS BACK

Az eseményen felszóltak az ellenzéki pártok vezetői is.

  • Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, a választásig hátralévő időben az az ellenzék feladata, hogy eljusson a magyar emberek szívéhez, hiszen ott tép, szaggat leginkább a gyűlöletkeltés, az állandó szembeállítás, a fojtogató megosztottság, az igazságtalanság, az önzés és a pökhendiség, a kiszolgáltatottság és a megrekedtség érzése.
  • “Csodálatos tavaszt” vizionált beszédében Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, jelezve, meg kell értetni az igazságosság, a szolidaritás, a társadalmi különbségek csökkentésének fontosságát az emberekkel, hiszen válságálló társadalmak, nemzetek csak akkor létezhetnek, ha ezek az elvek a mindennapokban is érvényesülnek.
  • Dobrev Klára, a DK EP-képviselője arról beszélt, az áprilisi választás tétje az, fennmarad-e a demokrata politikusokat, a szabad sajtót és a vele egyet nem értő civileket elhallgattató rendszer vagy “szabad, tisztességes, európai Magyarország lesz”.

AZ ATV-BEN LEKEVERTÉK MÁRKI-ZAY PÉTERT

Márki-Zay mondandója végéhez közeledve épp arra kérte az ellenzék szimpatizánsait, hogy egy “ellenbékemenetnek” tekinthető, nagy március 15-ei ünnepségre menjenek Budapestre és mutassák meg összefogásuk erejét, az ATV-ben váratlanul lekeverték és a stúdiót kapcsolták, ahol jelezték, hogy most már csak egy pár mondat lett volna hátra, és senki nem maradt le semmiről. Ezt követően az ATV Híradója következett. A Blikk felvette a kapcsolatot a csatorna sajtósával, aki elárulta, Márki-Zay Péterék a megbeszéltekkel ellentétben bőven túllépték a műsoridőt, a csatornának pedig szerződéses kötelezettségei miatt muszáj volt befejeznie a közvetítést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb