KözéletSmart Szeged

Zajlik a finomhangolás, Mucsi László tram-train projekttanácsadó elmondta, miért járt a 001-es vasvilla Budapesten

“Mivel a tram-train egy teljesen új közlekedési eszköz Magyarországon, a helyi feltételeknek megfelelően kell beüzemelnünk, beszabályoznunk a járműveket, ami bizonyos időt vesz igénybe” – nyilatkozta péntek reggel Mucsi László tram-train projekttanácsadó a Rádió 7 – nek, aki hozzátette: a tram-trainen lévő számítógépek folyamatosan kommunikálnak a vasúti pálya mellett elhelyezett eszközökkel.

A szakember azt is elmondta, a futásteljesítmény javítása érdekében ugyancsak zajlanak a vizsgálatok. “Most ezért is ment fel az egyik jármű Budapestre, hogy a kerékprofilon különböző vizsgálatokat végezzenek. A futásteljesítmény javítása miatt a futóműveket is beállítják, hogy a szerelvények később a nyílt pályán a 100 km/órát is el tudják érni” – fejtette ki.

Mucsi László emlékeztetett: a vasútvillamos január óta csütörtök, péntek és szombat éjszaka is óránként közlekedik a két város között, jelentősen megkönnyítve ezzel a fiatalok szórakozását, de történtek járatsűrítések a reggeli és délutáni csúcsidőben is.

Forrás: Promenad24, Rádió7

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb