Szegedi Arcok

Visszatér-e idén a mediterrán pezsgés városunkba? A szegedi zenészek (Docpiano Band, Belmondo, Kozmix) így látják

Ahogy közeledünk a tavaszhoz és a nyárhoz egyre inkább forrósodik a fesztiválhangulat Szegeden, hiszen a világjárvány miatti megszorítások és korlátozások után már mindenki csak arra vágyik, bulizhasson egy nagyot szabadon, a kék ég alatt a Napfény városában. A fesztiválok szervezői, ahogy korábbi interjúiknból kiderül, nagyon bizakodóak, ami a 2022-es szezont illeti, de vajon, hogyan állnak a kérdéshez a szegedi zenészek? Ennek jártunk utána a Docpiano Band, a Belmondo és a Kozmix segítségével.

DOCPIANO BAND – 10 ÉVES IDÉN A ZENEKAR, A TERVEK SZERINT ÉRKEZIK EGY NAGYOBB VOLUMENŰ SZÜLINAPI KONCERT

“A naptárunk körülbelül olyan, mint amilyen tavaly volt ilyenkor, teli van, mint a deles busz, de a járványhelyzet miatt kicsit szkeptikusak vagyunk, hogy ebből mi valósulhat meg” – mondta el Juhász Máté, a Docpiano Band zenekar tagja. A jelenlegi helyzet bizonytalansága miatt még nincsenek fix időpontok, mikor találkozhat a szegedi közönség a zenekar által teremtett KultRemake műfajjal, de, ha minden jól megy, azokon a helyeken, amelyek eddig is otthont nyújtottak számukra, mint a Hági Udvar, vagy a Garden Terasz, idén is felcsendülnek a Docpiano Band dallamai.

Máté azt is elárulta, a zenekar hatalmas mérföldkőhöz érkezett, idén ünneplik 10. születésnapjukat és ebből az alkalomból kedveskedni fognak azoknak a rajongóknak, akik az évek során kitartottak mellettük. Egy új lemez biztosan érkezni fog, de a tervek szerint egy nagyobb volumenű koncert is várható, ahol a srácok együtt ünnepelhetik meg ezt a szép kerek évfordulót a közönséggel. Máté arról is biztosított minket, néhány héten belül a 2022-es fellépéseikről már biztosan konkrétumokkal is tudni fog szolgálni.

BELMONDO – “AMÍG NEM TÖRLIK EL AZ 500 FŐS KORLÁTOT, MÉG A FÉNY SEM LÁTSZÓDIK AZ ALAGÚT VÉGÉN

Czutor Zoli, a Belmondo énekese is óvatos szkepticizmussal tekint a 2022-es fesztiválszezonra, hiszen jelenleg még szó sem esett arról, hogy eltöröljék a rendezvények kapcsán az 500 fős korlátot, ami miatt ugye több szegedi esemény megtartása is még bizonytalan. “Amíg nem törlik el az 500 fős korlátot, szerintem még a fény sem látszódik az alagút végén. Tele vagyunk ötlettel, de a közönség részéről és szakmai berkeken belül is egy zavarodott vibrálást érzek, melynek nyilván ez a bizonytalanság az oka” – mondta el a zenész.

“Tavaly augusztus és október között volt három jó hónapunk, voltunk a SZIN-en, remélem, hogy az idén is leszünk. Szeged a szülővárosom és nagyon várom már, hogy ott játszhassunk” – árulta el Czutor Zoli, aki arról is beszámolt, ma este például a TÁK (Tamási Áron Klub) nyitóeseményén a Jugyuban fognak fellépni, de nagyon várják már a koncert lehetőségeket, akár egy jó bulit a Nyugiban, vagy bármelyik városi rendezvényen.

KOZMIX“SZEGED SZÁMUNKRA A KÁNAÁN”

Lányi Lala, a Kozmix együttes alapító tagja elmondta, véleménye szerint a zeneipar még sokáig fogja nyögni a Covid utóhatásait. Nagyon sok szervező feladta a szakmát, akik nem tudták tovább tolerálni, hogy egy-egy nagyobb rendezvényt akár háromszor-négyszer újra kell szervezni és utána is elmarad az esemény. A másik oldalról viszont nagyon nagy az igény a fesztiválokra. “A 2022-es év nagyon szépen alakul számunkra. Többek között a nyáron ott leszünk Szegeden a Deja Vu Fesztiválon” – mondta el Lányi Lala, ahogy azt is elárulta, nem csupán a koncertre érkeznek majd, hanem szeretnének egy kicsit több időt eltölteni a Napfény városában: megkóstolnák a hamisíthatatlan szegedi halászlevet és kilátogatnának a Tisza partra.

“Szeged számunkra a Kánaán. Mi nagyon szeretjük a várost több okból is. Azon túl, hogy én hódmezővásárhelyi vagyok, gyermekkoromat megsuhintotta a város nagysága, Szeged jelentette számunkra Budapestet. Másrészt a színpadról nézve egy intellektuálisabb közönségnek tartom az itt élőket az átlagnál, egy műértő hallgatósággal találkozhat itt az ember, aki el is várja a színvonalat és nagyon jól reflektál bármire” – árulta el a zenész.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb