Szegedi Arcok

Rejtély a Kárász utcán: eddig tisztázatlan okokból pusztulásnak indult az egyik óriáscserepes tuja

Nagy rejtély ütötte fel a fejét a Kárász utcán, Szegeden, ugyanis eddig tisztázatlan okokból pusztulásnak indult a sétáló utcát szegélyező óriáscserepes tuják egyike. A növény elsárgult levelein kedden akadt meg a szemünk, hiszen az szerkesztőségünk közvetlen közelében helyezkedik el,  de azóta  már több olvasónk is felhívta rá a figyelmünket. Az ügy kapcsán kicsit kérdezősködtünk a környéken, vajon mi történhetett a nem is olyan régen még zöldellő növénnyel.

EMBERI BEAVATKOZÁS OKOZHATTA A TUJA PUSZTULÁSÁT

Mint ahogy már megszokhattuk, a sétáló utca mindkét oldalát gyönyörű élénkzöld tuják díszítik, közöttük padokkal hatalmas cserepekben. Az impozáns látványt azonban alaposan lerombolja, hogy pont a Kárász utca közepén az egyik tuja rohamosan pusztulásnak indult. A levelei elsárgultak és láthatóan kevés már benne az élet. Éppen ezért felmerült annak a lehetősége, hogy a növény hirtelen pusztulását valamilyen emberi beavatkozás okozta. Ennek néztünk utána, körbejárva a környező üzleteket, hátha, valaki látott valamit az ügyben.

LEHETSÉGES, HOGY VALAMILYEN VEGYSZER HATÁSÁRA TÖRTÉNT

Elsőként azonban megkérdeztük Makrai Lászlót, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, aki kérdésünkre elmondta, ez már nem az első eset, korábban már hasonló körülmények között elpusztult az egyik dísznövény. Véleménye szerint lehetséges, hogy valamilyen vegyszer hatására haldoklik a tuja, valaki a földjére önthetett valamilyen kémiai anyagot tartalmazó vizet.

A KÖRNYEZŐ ÜZLETEK DOLGOZÓI TÖBB TEÓRIÁT IS FELVETETTEK, BÁR LÁTNI SENKI NEM LÁTOTT SEMMIT

A környező üzletek dolgozóival folytatott beszélgetéseink során többen elképzelhetőnek tartották ezt a teóriát, bár konkrétan senki nem látott semmit. Felmerült az is, hogy a város fő utcáján esténként szórakozó emberek alkoholt locsolhattak a tartóládába, ott nyomhatják el a cigicsikket, sőt az egyik üzlet alkalmazottja szemtanúja volt egy olyan esetnek, amikor egy fiatal a padra felállva pont a bizonyos tuja cserepébe célozva könnyített magán.

LÁTTÁL VALAMIT A TUJÁVAL KAPCSOLATBAN? ÍRD MEG NEKÜNK!

Egyelőre tehát nem tudni, mi történhetett a tujával, csupán a szembetűnő tény biztos, hogy a növény tönkrement. Ha esetleg láttál valamit, bármilyen információval rendelkezel a történtekről, segíts nekünk, írd meg számunkra az [email protected] címre!

A Kárász utca városunk büszkesége, ahol jó végigsétálni, ahová öröm egy kávéra a napsütésben kiülni, így fontos, hogy mindannyian együtt óvjuk szépségét és zöldellő növényeit. 

Fotó: Szűcs Péter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb