Közélet

Az Öthalmi Kollégiumba is érkeztek kárpátaljai menekültek, már 200-an vannak Szegeden és környékén

Eddig mintegy kétszáz kárpátaljai menekült érkezett a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász jóvoltából Szegedre és környékére – adta hírül a szervezet, a háború borzalmai elől menekültek több szálláshelyen,

  • a domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos házban,
  • Ásotthalmon,
  • és a szegedi Öthalmi Kollégiumban laknak.

A vasárnap reggeli adatok szerint eddig mintegy 157 ezer menekült érkezett Magyarországra.

EZEKRE VAN SZÜKSÉGE A SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN LÉVŐ CSALÁDOKNAK: LISZT, OLAJ, CUKOR, FEHÉRNEMŰK

A hazájukat, otthonaikat hátra hagyó családok maguknak szeretnének főzni, ezért szívesen fogadnak jó állapotú serpenyőt, főzőedényeket, evőeszközöket valamint a főzéshez szükséges alapanyagokat: lisztet, olajat, cukrot, fűszereket és tésztát. A segélyszervezet továbbra is vár új fehérneműket (gyermek és felnőtt minden méretben), új zoknikat, papucsokat, utazótáskákat, bébiételt, konzervet, tartós tejet, készételt, ágyneműhuzatot, takarót, törölközőket, női higiéniai- és tisztálkodószereket.

Szeretnél Te is segíteni? Az adományokat a karitász szegedi, a Csongor tér 12. szám alatt működő központi irodájában adhatod le, ha kérdésed van, a szervezet két munkatársa várja a hívásod:

  • Ancsa-Molnár Hajnalka a 20/828 99 72-es,
  • Szabó Orsolya Anna a 30/ 510 17 74-es telefonszámon.

A segíteni szándékozók pénzbeli felajánlásokat is tehetnek: a Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitász 11735005-20392886-00000000 számlaszámára utalhatnak. A közleménybe kérik, tüntesd fel „a kárpátaljai családok megsegítésére” tőmondatot.

ÍGY MEGY A MUNKA A SZEGED-CSANÁD EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZNÁL, EXKLUZÍV SZEGED365 INTERJÚ KOTHENCZ JÁNOSSAL

Folyamatosan érkeztek szerda délelőtt az adományok a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász szegedi, Csongor téri központi irodájába, ahová a szervezet azokat a felajánlásokat várja, melyeket a Szegeden és környékén elszállásolt ukrajnai menekültek számára gyűjtenek. Az önzetlen és példaértékű humanitárius összefogásról Kothencz Jánossal, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatójával beszélgettünk:

Fotók és forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb