Mindenmás

Szegeden továbbra is az emelkedett kategóriában tartózkodik a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján azt írta, hogy országos átlagban a kilencedik héten tovább folytatódott a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentrációjának csökkenése.

A vizsgált városok döntő többségét csökkenő tendencia jellemzi, a vírus örökítőanyag-koncentrációja Békéscsabán, Egerben, Szekszárdon, Szombathelyen, Zalaegerszegen már a mérsékelt kategóriába sorolható, míg Szeged továbbra is az emelkedett kategóriába esik – áll az NNK honlapján.

LEGYŰRTÜK A KORONAVÍRUST? A SZEGEDI VIROLÓGUSOK ELMONDJÁK

Hétfőn végre lekerülhetett a maszk rólunk a zárt terekben és a tömegközlekedési eszközökön is, azonban ahányan üdvözítik a lazító intézkedést, annyian állnak kicsit szkeptikus óvatossággal a kérdéshez, attól félve, hogy korai még az öröm és még nincs itt az ideje a fellélegzésnek. Ezt az érzést erősíti az ukrajnai menekültek megjelenése is hazánkban, hiszen a humanitárius szervezetek ugyan kiemelt figyelmet fordítanak a Covid – pozitív menekültek izolálására és kezelésére, ám felvetül a kérdés, érkezésük berobbanthatja -e újra a koronavírus járványt Magyarországon. Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Dr. Boldogkői Zsolttal, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanárával, Dr. Duda Ernő, szegedi virológussal, illetve az Év Példaképe díjas szegedi kutatóorvossal, a Pharmacoidea Kft. ügyvezetőjével Dr. Letoha Tamással.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb