KikapcsVideo365

Akik előre látták, hogy nem kell majd védettségi egy jó fesztiválhoz: Pipás Pistával, Ismerős Arcokkal és Náksival durrant 2022-ben a Magyar Sziget

“Védettségi igazolvány nélkül látogatható fesztivál” – jelent meg a 2022 nyarán új helyszínen és frissített, a korábbiaknál slágeresebb koncepcióval visszatérő Magyar Sziget első hirdetése az év elején. Spigut Tamás főszervező akkor azt nyilatkozta megkeresésünkre, hogy a szabadság jegyében védettség nélkül is be fogják engedni a vendégeket (erre egyébként Ásotthalom község mivolta miatt volt törvényes lehetőségük), erre pont egy hete bejelentették, hogy országos szinten is feloldják a fesztiválokat sújtó korlátozásokat.

“Bejött az ötletünk, az egész ország bennünket követ” – mondta viccelődve a Magyar Sziget főszervezője, a szegedi Spigut Tamás. Náluk alapból az volt a koncepció, hogy megkülönböztetések nélkül, az egyenlőség jegyében (védettségi, pontosabban oltottsági igazolvány terén is) tartják meg a rendezvényt a “bűbáj földjén”, ahol “leomlanak a határok az oltottak és oltatlanok között”.

Tamással legutóbb a szegedi Center Café fedélzetén beszélgetett Fülöp Tímea kolléganőnk:

MOST AZTÁN TÉNYLEG LEOMLANAK A HATÁROK: NÁKSI, TANKCSAPDA, ISMERŐS ARCOK

A július 27 és 30. közé datált fesztivál alaposan belehúzott az idén, íme néhány név, a teljesség igénye nélkül:

Mint Tamás magyarázta, a koncepció sokkal szélesebb közönségnek szól, mint a korábbi években, a Magyar Sziget Ásotthalomra költöztetésével olyan mainstream előadók is helyet kaptak a színpadon, mint a Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vega, Péter-Szabó Szilvia vagy éppen a 90-es években a Soho Party-val befutott Náksi Attila.

PIPÁS PISTA A NAGYSZÍNPADON?

A Magyar Sziget idei programjai között szemezgetve megakadt a szemünk egy érdekességen: itt bizony Pipás Pistáról, avagy, , a Szeged környéki tanyavilág legendás, mitikus figurájáról nevezték el a nagyszínpadot. Az eredeti nevén Fődi Viktóriaként született, férfiként élt bérgyilkosnő nevét viseli az év végén Ásotthalmon átadott, havonta 2 tonna nyersanyagot feldolgozó, 300 négyzetméter batátachips-gyár, akik a rendezvény megvalósításába is beszálltak – innen a kapcsolódás.

NEM FOG HAZAVÁGNI ANYAGILAG

A felturbózott programot és a régióban szerveződő, konkurens rendezvények belépőjegyárait tekintve egészen barátságos kép fogad jegyvásárlás közben.

Kellemes meglepetés volt ezt látni:

  • a 4 napos bérlet elővételben 17.990 Ft,
  • a napijegy pedig 5.500 Ft.

Mindez úgy, hogy a színpadon a klasszikus Magyar Szigetes nemzeti rockbandák mellett ott zúz majd a Kowalsky meg a Vega, a Tankcsapda, a Leander Kills, a Depresszió és a ROAD is. Sőt, mainstream csemegeként még a szentesi születésű Péter-Szabó Szilvia és Magyarország No 1 Fradi-drukkere, Náksi Attila is színpadra pattan majd.

A jegyeket elővételben IDE kattintva éred el, miközben beszerzed őket, mutatunk egy Lukács Laci interjút és bekészítünk egy következőt, az Ismerős Arcokkal – az utóbbit a jövő héten hozzuk a Szeged365.hu-n!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb