Közélet

Új korlátozás lépett életbe a szegedi SHELL kutakon

A korábban bevezetetett mennyiségi korlát után újabb limitet vezetett be több mint száz kúton a Shell. Csütörtöktől alkalmanként legfeljebb 25 ezer forint értékben lehet tankolni a Shell magyarországi, kisnyomású kútoszlopokkal felszerelt töltőállomásain – közölte a Telex kérdésére a cég.

Az intézkedés 106 benzinkutat érint,

  • harminc budapesti,
  • és hetvenhat vidéki egységet.

Felkaptuk a telefont és körbehívtuk a négy szegedi SHELL-kutat (Szabadkai, Budapesti, Algyői és Bajai úti töltőállomások), kettő – nem meglepően – folyamatosan foglalt volt, a másik kettőnél érdeklődésünkre megerősítették, hogy egységesen, minden helyszínen érvényes a limit Szegeden.

PÉNTEKTŐL 717 FORINT LENNE EGY LITER GÁZOLAJ, HA NEM LENNE A KORMÁNYZATI SZABÁLYOZÁS

Továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett százliteres korlátozás a nemzetközi tranzitútvonalak mellett lévő tizenkét állomáson.

A Telex szerint kedden és szerdán több, főleg kisebb magánbenzinkút kényszerült bezárni, vagy jelentősen csökkenteni a kiadott üzemanyag mennyiségét ellátási problémák miatt. Van olyan kút, ahol csak 5 litert lehetett tankolni, van olyan is, amely legközelebb csak március 24-re vár üzemanyagot. Sok nyitva tartó kúton hosszú sorok alakultak ki az ellátási hiánytól való félelem miatt. A nyugati és északi országrészben az osztrák és szlovák üzemanyag-turisták is rontanak a helyzeten. Közben újra emelkednek az árak, péntekről a benzin 640, a dízel 717 forint lenne, ha nem lenne az árstop. 

BEINDULT A PÁNIKVÁSÁRLÁS SZEGEDEN

Kígyózó kocsisorról kaptunk olvasói videót kedd este, a Tamás nevű olvasónk által lőtt felvételen legalább 30 autót számoltunk meg sorban állni a Makkosházi körúti OMV kútnál, de a non-stop érkező helyzetjelentések szerint hasonló volt a helyzet a Dorozsmai, Szabadkai és Szőregi úti kutaknál is. 

A pánik oka egyszerű volt: napközben felröppent a hír, hogy ellátási problémák merülhetnek fel Magyarországon az üzemanyag-ellátásban. Ez utóbbit szerda este Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában cáfolta: 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb