Kikapcs

Sokkot kaptunk, olyan jó volt: Crispy Chips & More food Truck, a Szentháromság utcában!

“Nem vagytok normálisak” – mondta nevetve az egyik (törzs)vásárló a szegedi Crispy Chips & More food truckjából kimosolygó Becsey Ákosnak pont akkor, amikor a minap megérkeztünk a szegedi guruló streetfood-szentélyhez. Ha még nem ettünk volna náluk, értetlenül álltunk volna a kijelentés hallatán, azonban rutinos Crispy-vendégként rögtön Ancsa és Ákos bevállalós, jellegzetes ízvilágú burgerére asszociáltunk.

Mielőtt még belevágnánk az élménybeszámolóba, egy fontos infó, a rövid munkahét kellős közepén: március 12 és 25. között minden második választott burger árából 30% kedvezményt adnak a Srácok!

Jellegzetes illat -, íz -, és vizuális kánaán fogadott a Szentháromság utca 48 alatt, a BL Apartmanház udvarán parkoló truck közelében. Arrafelé alap, hogy már az utcán érezni a levegőben a rostlapon sült húsok isteni illatát, de a hölgynek kiadott burger látványa mindent vitt, úgyhogy kértünk is egyet magunknak.

MINDENBŐL KETTŐT: DUPLA HÚS, DUPLA BACON, DUPLA ÉLVEZET

A ropogósra pirított bucin a házi crispy szósz legalább annyira magától értetődően volt zseniális, mint Kim Kardashian-on egy szűk miniruha, kaz ellenállhatatlan kombóhoz jött még a burgerekből kihagyhatatlan lilahagyma és a dupla szaftos húspogácsán olvadozó cheddar sajt. Crispy-ék valahogy imádják a dupla dolgokat (a food truckban is pont ketten álltak), úgyhogy a két darab szaftos marhahúspogácsához  dupla grill bacon dukált. Valami egészen észveszejtő ízorgia szabadult el a szánkban, olyannyira, hogy kértünk is gyorsan kettőt elvitelre.

FILMET NÉZTEK, CHIPSET ETTEK ÉS ARRA GONDOLTAK: EZT SOKKAL JOBBAN IS LEHETNE

Ancsa és Ákos sztorija egy tipikusan szegedi, Covid-survivor történet, happy end-del a végén. Ha kíváncsi vagy rá részletesen, kattints az előző cikkünkre (itt vár Rád), azonban a filmnézős-chipsezős jelenetet ide is leírjuk. Azt kérdeztük tőlük, honnan jött az ötlet, hogy kézműves chips-et készítsenek (megjegyzés: a Crispy Chips anno csakis ezt árulta, a kínálatot később egészítették ki burgerrel, hot doggal és grill ételekkel), a válasz mindent vitt:

“Néztünk egy filmet, közben majszoltunk egy zacskó chipset és arra gondoltunk, ezt sokkal jobban, háziasan, olajtól való tocsogás mentesen is meg tudnánk csinálni” – mesélte Ákos.

Így is lett, jobban csinálják, a siker legfőbb mércéje pedig nem más, mint a fesztiválokon, az autójuknál kígyózó sorok látványa, vagy az, hogy a tavalyi lezárások alatt sem veszítették el a vásárlóikat, aki korábban egy-egy rendezvényen volt a vendégük, az most a Szentháromság utcára jár falatozni, vagy fogja magát és rendel valami őrületes street food költeményt.

A nálunk konkrét sokkot okozó burger mellett elég változatos kis repertoárral várnak a Szentháromság utcában, mindezt a teljes hosszú hétvégén:

  • A burgereik mellett nagy kedvenc a vaslapon sült csirkemell filé,
  • ezt kérheted salátával vagy sült édesburgonyával,
  • vagy amiért épp érkezett a futár, a vaslapon sült bazsalikomos csirkemell filé sült édesburgonya kombóban is, az utóbbi a női vendégek abszolút kedvence mostanában

AZ EGÉSZ HOSSZÚ HÉTVÉGÉN SZÁLLÍTANAK

Ancsa és Ákos a Szentháromság utca 48-ben vár (a BL Apartmanház udvarán áll a truck), vagy rendelj telefonon, Foodpandán!

  • Crispy Chips & More
  • Szeged, Szentháromság utca 48. (a BL Luxus udvarán)
  • Crispy vonal: 06 70 743 0605
  • FoodPanda rendelés IDE kattintva!
  • …a WOLT rendelés pedig ITT!

…ami pedig a legjobb: március 12 és 25. között minden második választott burger árából 30% kedvezményt adnak a Srácok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb