Kikapcs

20 éves jubileumra készül a Kowalsky meg a Vega: idén bejárják az eddig megtett utat, a kluboktól egészen az Arénáig – exkluzív interjú Balázs „Kowalsky” Gyulával

A szegedi fesztiválélet egyik meghatározó zenekara a Kowalsky meg a Vega, akiknek a nevéhez 11 album, több mint 200 dal és megszámlálhatatlan koncert fűződik. A legtöbben már alig várjuk, hogy a színpad előtt csápolva velük együtt énekeljük a slágereiket. Erre pedig a nyáron kerülhet sor környékünkön, amikor is a zenekar Szegedtől mindössze félórás autóútnyira fellép a Magyar Sziget Fesztiválon, melyre  július 27. és 30. között kerül sor Ásotthalmon. Az idei évi tervekről, koncertekről a zenekar frontemberét, Balázs Gyulát, azaz Kowalskyt kérdeztük.

20 ÉVES JUBILEUMI NAGYKONCERTRE KÉSZÜL A ZENEKAR

Kowát éppen a péntek esti békéscsabai koncertre tartva, útközben csíptük el a beszélgetésre. Mint elárulta, már jó előre megtervezték a 2022-es fellépéseiket, mert gyakorlatilag az egész éves programjukkal a 2023 februárjában, a Budapest Arénában esedékes 20 éves jubileumi nagykoncertjüket készítik elő. “Szeretnénk méltó módon megünnepelni a 20 éves jubileumunkat, ezért idén úgy modellezzük a koncertjeinket, hogy az tükrözze az utunkat, ahogy a zenekar a klubokból eljutott egészen az Arénáig” – avatott be minket Kowa.

IDÉN BEJÁRJÁK AZ UTAT A KLUBTURNÉKTÓL EGÉSZEN A BUDAPEST ARÉNÁIG

Ennek megfelelően Kowalskyék tavaszra egy klubturnét szerveztek le, amelyet nyáron követnek a nagyobb szabadtéri koncertek és fesztiválok. Ősszel egy önálló szervezésű sportcsarnokos turné keretein belül találkozhat a zenekarral a közönség, majd végül az egész éves koncertsorozat lezárásaként 2023 februárjában, a Budapest Arénában egy nagyszabású koncert keretein belül a rajongók együtt ünnepelhetik a srácokkal a zenekar 20 éves jubileumát.

“Az elmúlt 20 év olyan volt, mint maga az élet. Rendkívül hullámzó, kihívásokkal teli. A zenekar összetétele is rengeteget változott, legfőképpen az első nyolc – tíz évben. Ezután összeállt egy olyan csapat, ami gyakorlatilag már egy irányba húzta a szekeret. Azt sem feledhetjük el, hogy az utóbbi nyolc év rendkívül sikeres volt a Kowalsky meg a Vega életében” – árulta el Kowa.

KOWALSKYÉK ELŐSZÖR LÉPNEK FEL A MAGYAR SZIGET FESZTIVÁLON

A zenekar frontemberétől azt is megtudhattuk, Szegedre idén nem jönnek, viszont a Napfény városától 30 km-re fekvő ásotthalmi Magyar Sziget Fesztiválra igen. Ez azért is lesz különleges alkalom, mert eddig még a Magyar Sziget Fesztivál nem szerepelt a zenekar naptárában. “Nagy érdeklődéssel tekintünk egyrészt a helyszínre, várjuk, hogy milyen lesz a közeg, a hangulat, úgyhogy izgalommal készülünk a fellépésre” – mondta el Kowa. Azt is megtudhattuk, hogy a fesztiválon a kezdetektől egészen az utolsó megjelent lemezig felcsendülnek majd a jól ismett slágerek, de az újonnan megjelenő dalokat is beépítik az így is színes repertoárba, úgyhogy a viszontagságos két Covid év után egy hamisíthatatlan Kowalsky meg a Vega koncertélményt kaphat a Magyar Szigetre kilátogató közönség.

“Nagyon reméjük, hogy azontúl, hogy a koronavírus miatti nehézségeken talán túl vagyunk, hosszú volt ez a két év és sajnos még minden felhő nem vonult el felettünk. A szomszédunkban éppen háború zajlik, de bízom benne, hogy mire elkezdődik a Magyar Sziget Fesztivál, addigra ennek a háborúnak is vége lesz, és ez a felhő is elúszik” – zárta gondolatait Kowa.

A Magyar Sziget Fesztiválon a Kowalsky meg a Vega mellett a Tankcsapda is a fellépők között lesz, Lukács Lacival készített interjúnkat az alábbi linkre kattintva tudod elolvasni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb