Kikapcs

Rákérdeztünk, lesz – e idén Hungarikum Fesztivál, íme a válasz!

Pezsgő nyárra számíthatunk Szegeden, hiszen úgy tűnik, a koronavírus járvány miatt hozott korlátozások feloldásával beindul a fesztiválszezon városunkban, így igazán pörgős és eseménydús időszak elé nézünk az elkövetkező időkben. Visszatér a Borfesztivál, Hídivásár, Deja Vu Fesztivál, a SZIN és a Halfesztivál, ami kérdéses még, az a Hungarikum Fesztivál sorsa. Ez utóbbiról faggattuk Elekes Zoltánt, a rendezvény főszervezőjét.

AZ IDEI HUNGARIKUM FESZTIVÁL SORSA MÉG KÉPLÉKENY

Elekes Zoltán elárulta, a Hungarikum Fesztivál sorsa még képlékeny: a tervek már megvannak ugyan, de még folynak az egyeztetések például a kiállítói oldallal, így csak később, a tavasz folyamán dől el biztosan, hogy sor kerülhet – e városunkban a minőségi magyar termékeket felvonultató eseményre.

MÁJUS VÉGÉN KÉT ÉV KIHAGYÁS UTÁN ÚJRA KIOSZTJÁK A DÖMÖTÖR-DÍJAKAT

Egy jó hírt azonban megtudhattunk Elekes Zoltántól, ugyanis a Dömötör – díj átadójára két év kihagyás után idén biztosan sor kerül a Szegedi Nemzeti Színházban. A hagyományok szerint május utolsó szombatján, idén pontosan május 28 – án rendezik meg az ünnepséget. A Dömötör-díjakat minden évben, az évad végén adják át a közönség szavazatai alapján az adott évben nyújtott kimagasló munkájukért a színház művészeinek és dolgozóinak egy nagyszabású gálaest keretében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb