Szegedi Arcok

Ki nyeri a választást? Így tippeltek a Szeged365 olvasói

Röpke 20 órája, vagyis vasárnap pontban éjfélkor nyitottunk egy szavazást a Szeged365 társalgó nevű csoportunkban arról, hogy mire tippelnek a szegediek, vajon ki nyeri a mai választást. Mint kiderült, a válaszadók legnagyobb százaléka a Fidesz-KDNP listájára voksolt, majd kevesebb, mint feleannyian az Egységben Magyarországért listájára.

A 177 szavazó közül pontosan:

  • 106-an gondolták úgy, hogy a Fidesz-KDNP nyeri a vasárnapi országgyűlési választást, míg
  • 40-en, hogy az Egységben Magyarországért.
  • 16-an voksoltak a Magyar Kétfarkú Kutyapártra,
  • 8-an pedig a Mi Hazánkra.

Mindezek mellett voltak olyanok is, akik az “Unalmas már esz az egész! Majd kiderül” opciót választották, és olyan válaszlehetőséget is megadtak a csoporttagok, mint az “Én” és a “Valaki más”.

KICSIVEL 7 ÓRA UTÁN VÉGLEG LEZÁRULT A 2022-ES SZAVAZÁS

Országszerte minden helyszínen véget ért a szavazás, néhány szavazókörben még kevesen sorban állnak, ők 10-15 percen belül be tudják fejezni a szavazást – mondta hét óra után kicsivel Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke esti sajtótájékoztatóján. A szavazókörökben megkezdődött a szavazatösszesítés. Előbb az egyéni választókerületi szavazólapokat számolják össze, majd a pártlistásokat és a népszavazási szavazólapokat – mondta. Hozzátette: azzal számolnak, hogy várhatóan este 9 után érkezhetnek az első, alacsonyabb feldolgozottságú adatok. Nagy Attila felhívta a figyelmet arra: a vasárnapi adatközlések előzetes eredménynek minősülnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb