BlogSzegedi Arcok

Kyle Eckhart (Golgota Gyülekezet, Szeged): “A mi reménységünk nem egy kormányban, hanem Jézus Krisztusban van”

Megláttuk az amerikai származású, immár több, mint két évtizede a napfény városában élő Kyle Eckhart közösségi médiában írt sorait és annyira megtetszettek, hogy kölcsönkértük őket a szerzőjüktől. A téma az országgyűlési választások és az azt megelőző, majd követő kommentcunami, a szerző pedig a szegedi Golgota Gyülekezet lelkipásztora.

A közismert amerikai-szegediről már nem először írunk, a mindig mosolygós lelkipásztor Szegedre vezető útját többek között az alábbi cikkünkből ismerhettétek meg. Kyle 1993-ban egy evangelizációs útnak köszönhetően egy évre jött hozzánk, aztán, mint anno mesélte, Istennek más tervei voltak vele: szerelmes lett egy szép szegedi lányba.

Miután megláttuk a posztot, felhívtuk Kyle-t, aki elmondta, elszomorította az, hogy keresztény, hívő emberek szidják egymást a közösségi médiában csakis azért, mert mást-mást gondolnak a politikáról. A szöveget szó szerint idézzük, ha itt-ott egy kicsit furcsának hat a megfogalmazás, ne lepődjetek meg, az ok egyszerű: a szerző anyanyelve az angol – mint fentebb írtuk, két évtizede jött Szegedre – ahogy olvastuk a sorait, szinte hallottuk jellegzetesen jópofa akcentusát.

“Kedves keresztény testvérek!

Itt vagyunk a parlamenti választás után egy nappal és sajnos azt látom a közösségi médiában, hogy nagyon sok keresztény ember megkérdezi, hogy hogy történhetett ezt a választási eredményt?

Arra a kérdésre választ nem tudok adni. De amit látom nagyon meg szomorít, mert az látom, hogy vannak amilyen keresztények akik reméltek, hogy akkor lesz választás ha egy másik kormány alakul ezután. Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy azt aki kormány váltásban vagy megmaradásában vette a reményét rossz helyen vetette meg. A mi reménységünk nem egy kormányban van hanem Jézus Krisztusban van.

A mi feladatunk, a Szentírás szerint, az hogy engedelmeskedjünk és imádkozunk a kormányzókért!

Az igazi változás nem akkor fog bekövetkezni ha egy bizonyos párt hatalomban marad vagy hatalomba kerül. Az igazi változás az hogy te meg én úgy élünk mint Krisztus és szeressünk az embereket akik körülöttünk van.

Keresztényként politikai nézeteink lehetek sőt kellenének de soha nem szabad, hogy azok a politikai nézeteket megoszlás hozzon köztünk. Ha változás akarunk látni ebben az országban ne kerestek ezt egy kormányban hanem keressetek magatokban és abban a munkában ami Isten rajtunk kívül végez. Isten áldjon benneteket!”

A sorok szerzője Kyle Eckhart, a szegedi Golgota Gyülekezet lelkipásztora.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: image source
'Fel a tetejéhez' gomb