Kikapcs

200 kiló csokoládéval öntötték nyakon Herbie-t, aki köszöni, ép “bőrrel” úszta meg a kalandot

Közel 200 kiló csokoládéval öntötték nyakon a Kicsi Kocsi filmek legendás bogarát, Herbie-t egy debreceni rendezvényen a hétvégén. A FÓRUM Csokoládéfesztivállal két dolog miatt foglalkozunk, egyrészt, szegedi szervezésű eseményről van szó, másrészt pedig az extravagáns produkcióhoz egy szenvedélyes autós sztori is társult. Fülöp Tímea kolléganőnk a világ első (és egyetlen) csoki-Bogarának gazdájával, Szőke Attilával beszélgetett,

  • gyerekkori álmokról,
  • Herbie-szerelemről,
  • és arról, hogy milyen érzés, amikor kétszáz kiló forró csokoládéval öntik nyakon az ember legféltettebb kincsét.

GYEREKKORI SZERELEMTŐL AZ IGAZI HERBIE MEGTALÁLÁSÁIG

Gyerekkori szerelem volt ez, még kisfiúként döntöttem el, hogy lesz egyszer egy Bogaram – magyarázta a Pécsett élő Szőke Attila, aki szerint valaki vagy érzi, vagy nem a Herbie-életérzést. Mint mondta, az autó az utolsó milliméterig olyan, mint a filmes változat, jóval több a “veszek egy fehér bogarat és ráfújom, hogy ötvenhármas” megoldásnál.

Attila az alábbi Szeged365 Podcast-interjúban mesélt arról, hogyan indult és hol tart most a Herbie-sztori:

INTEGETNEK, DUDÁLNAK, FOTÓZNAK – HERBIE-VEL BARÁT AZ EGÉSZ VILÁG

“Integetnek, dudálnak, mosolyognak” – reagálta az autó tulajdonosa arra a kérdésünkre, hogy mit tapasztal, amikor útra kel a Bogárral. Pár éve Rovijnban járt egy találkozón, ahová – akárcsak Debrecenbe – lábon haladt a tökéletes műszaki állapotban lévő autójával, az autópályán pedig megfeledkezve a 100-as limitről, megelőzött egy Porsche-t. A sportkocsiban egy kisfiú ült, aki kikerekedett szemekkel csodálta a száguldó Kicsi Kocsit, majd nyomban elkezdte ütni az apukája vállát, pár pillanattal később pedig jött a visszaelőzés, azonban ennek a célja Attila elmondása alapján egyedül az volt, hogy integetni és fényképezni tudjanak a sportkupéból.

AMITŐL ATTILA KIS HÍJÁN FRÁSZT KAPOTT: 200 KILÓ CSOKIVAL ÖNTÖTTÉK NYAKON HERBIE-T

“Ez lesz a világ legnagyobb csokibogara” – magyarázta nevetve a rendezvény előtt Vanya Gábor chocolatier, a produkció szakmai felelőse. A különleges autó csokoládéba öntése az elejétől a végéig a vendégek szeme láttára történt meg.

Péntek reggel, a sorban negyedik Fórum Csokifesztivál vendégei még eredeti pompájában csodálhatták meg a csoki-mentesen is egyedülálló négykerekűt, amelyet mindössze egy hőálló fólia borított. A show délután 4-kor kezdődött, a szakmát Belgiumban elsajátító csokoládémester társaival közösen – a színpadon berendezett interaktív manufaktúrában – előbb megolvasztotta a bevonáshoz szükséges csokoládét, majd speciális, az airbrush-hoz hasonló technikával fújták fel az autóra az édességet, amely gyakorlatilag rá “temperálódott” Herbie védőfóliával borított karosszériájára.

A rendezvényt követően Herbie – a fedélzetén Attilával – saját “lábán”, immáron csokoládé-mentesen gurult vissza Pécsre.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb