Sport

Simán győzött a Szedeák: 86-71-es végeredménnyel küldték haza a Kecskemétet

Két hasonló erősségű csapat találkozott a bajnokság középszakaszának 6. fordulójában a középházban. A Kecskemét két győzelemmel tartott előrébb a Szegednél, így a hazaiak célja az volt, hogy közelebb kerüljenek a vendégekhez a tabellán – írja a bb1.hu. A kitűzött célt véghez is vitték, a végére 86-71-re simán győzött a Szedeák.

SZOROS VOLT AZ ELSŐ NEGYED

Az első negyedben extra dobóformát kifogó Cook triplájával vette kezdetét a mérkőzés, amire Fazekas válaszolt két büntetővel. Bognár közelijével ismét a hazaiak vezettek, amit Klobucar egyenlített ki egy sikeres távolival. 5-5 után egy újabb Cook-tripla érkezett, majd a túloldalon Pollard célzott pontosan középtávolról. 8-7-et követően percekig nem változott a játék képe, a kecskemétiek 11-11-nél egyenlítettek újra, amikor Karahodzsics ziccerezett pontosan. A magyar válogatott center újabb büntetői pedig már a vendégeknek jelentett előnyt. Visszavette a vezetést Szatmári hárompontosával a Szeged, majd újra vissza vette a vezetést a kecskeméti együttes. 21-21-nél Filipovics egalizált, majd több pontatlan támadás után még Davis büntetője ért célba (22-21).

A MÁSODIK NEGYEDBEN SEM VÁLTOZOTT A FORGATÓKÖNYV

A második negyedben sem változott a forgatókönyv, a két csapat ott lihegett egymás nyakán. Az ötpontos hazai előny már “komolyabb” távolságnak tűnt. Ekkor Davis és Persons egy-egy közelije jutott a gyűrűbe. Több pontatlan támadás következett mindkét oldalon. A kecskemétieknek sikerült ezen hamarabb túllendülniük, és Dramicsanin közelije után 30-31 állt az eredményjelzőn a 16. percben. Davis azonban egyre jobban belejött a játékba, és az amerikai karmester irányításával négypontos hazai előnnyel vonulhattak a felek az öltözőbe (41-37).

8-0-VAL INDÍTOTT A HARMADIK NEGYEDBEN A SZEDEÁK

Alig telt el egy perc a harmadik negyedből, amikor Forray Gábornak kellett időt kérnie. Cook és Bognár pontjainak köszönhetően 8-0-val indított a Szedeák, majd Alston büntetőjével kialakult az addigi legnagyobb különbség a felek között 50-37-nél. Magához tért a KTE, Klobucar extra megmozdulásainak köszönhetően felzárkózott 50-46-ra. Használt a szegedi időkérés, mert nem került közelebb a Kecskemét, fokozatosan visszaállt a tíz pont körüli differencia. A játékrészt Cook zsákolása zárta, így tisztes távolságba került ismét a szegedi csapat (65-52).

HIÁBA PRÓBÁLKOZOTT A KECSKEMÉT

A negyedik negyedben feljöttek 65-58-ra a vendégek, három percet kellett várni az első hazai pontokra. 67-60-nál Pollard talált be, így újra nyílt lett a találkozó. Davis azonban hazai szempontból a legjobbkor szólt hozzá a mérkőzéshez, és tripláival eldöntötte a meccset. A kecskemétiek még próbálkoztak, de az amerikai szinte minden támadásból betalált távolról, egymás után négy dobást értékesített. Ezzel nem tudott mit kezdeni a KTE, a szegediek végül magabiztos győzelmet arattak (86-71).

Naturtex-SZTE-Szedeák – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 86-71 (22-21, 19-16, 24-15, 21-19)

Bajnokság, középszakasz, középház, 6. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok,
V.: Benczur T., Papp P., Jakab L. I. (Páli Dr. Kálmán)

Szeged: Persons 6/3, Cook 20/9, Szatmári 3/3, Bognár 14/3, Alston 9. Csere: Keller I. -, Davis 25/18, Filipovics 4, Kerpel-Fronius 5/3, Balogh S. -.

Kecskemét: Pollard 15/3, Milutinovics 9/3, Klobucar 15/6, Fazekas 2, Dramicsanin 10. Csere: Karahodzsics 20, Wittmann -, Kiss D. -, Ivkovics -.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb