KikapcsVideo365

Elindult a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkút

Öröm és boldogság: hosszú téli pihenője után végre szerda délután nem sokkal a nagy zuhé előtt, elindult a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkút, mely az idei szezonban is 110 fúvókával, fényjátékkal és zenével varázsolja el a szegedieket.

Tavaly májusban kapcsolták be először a Móra Ferenc Múzeum előtti, vadonatúj szökőkutat. Magyarország második legnagyobb és egyben Szeged egyik legvagányabb látványossága rögtön belopta magát mindenki szívébe, hiszen az egyedülálló nevezetesség, melynek feszített víztükrén gyönyörűen tükröződik a Móra Ferenc Múzeum impozáns épülete, csodálatos látványt kínál nemcsak a szegedieknek.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy hiába jönnek majd a nagy nyári melegek, senki se csobbanjon a szökőkút hűsítő vizében. A szakember szerint az üzemeltetéshez szükséges algaölő szerek, a PH érték beállításához használt kénsav és a különféle vegyszerek miatt nem tanácsos a pancsolás, ugyanis irritációt okozhatnak.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb