Közélet

Kübekháza és Mártély kiakadt, a polgármestereik szerint sorra elutasítják az ellenzéki vezetésű falvak pályázatait

Kübekházán, Hernádszentandráson és a Hódmezővásárhely melletti Mártélyon is hiába pályáznak a Magyar Falu Program keretében különböző fejlesztésekre, ugyanis ezek a falvak folyamatosan tartaléklistára kerülnek, majd pedig elutasítják őket – számolt be róla az RTL Klub Házon kívül című riportműsora. Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere arról beszélt, hogy nincs pénzük arra, hogy új hűtőt vegyenek az elhunytak részére, Putz Anita, Mártély polgármestere pedig több tucat sikertelen és mindössze két eredményes pályázaton. A Hódmezővásárhely melletti településen egyébként is áll a bál, szerdán feloszlatta magát a képviselő-testület.

A fent említett településeket ellenzéki polgármesterek vezetik, akik szerint nem kérdés, hogy miért maradnak ki a pályázatokból.

KÜBEKHÁZÁN NINCS HŰTŐ AZ ELHUNYTAKNAK, MÁSIK FALUBA KELL SZÁLLÍTANI ŐKET

Kübekházán nincs hűtő az elhunytaknak, játszóteret szerettek volna fejleszteni, tetőzési munkálatokra is pénzt kértek, de nem kaptak. “Az elhunytakat 15 kilométerrel odébb visszük, egy másik faluba, és ott hűtjük a temetésig” – nyilatkozta Molnár Róbert.

A Szeged melletti település polgármesterének az fáj a legjobban, hogy a Magyar Falu Programban hét pályázatot adtak be, és abból egyik sem nyert. Az indoklásban azt írták, hogy a pályázat megfelelt ugyan a kiírásban meghatározott tartalmi értékelési szempontoknak, de a rendelkezésre álló forrás kimerült.

MÁRTÉLY A CSŐD SZÉLÉN ÁLL, TÖBB TUCAT SIKERTELEN PÁLYÁZATON VANNAK TÚL

Putz Anita, Mártély polgármestere is túl van már több tucat sikertelen és mindössze két eredményes pályázaton. A falu egy régebbi adósság miatt a csőd szélén áll, az országgyűlési választási kampány során Márki-Zay Pétert támogató polgármester az RTL Klubnak azt nyilatkozta, egyre inkább úgy érzi, ha nem áll fel a testületével együtt, nem kap segítséget a település.

Mint szerdán beszámoltunk róla, Mártélyon egyébként is forró a talaj:

Egyéni képviselői indítványra, szerdán kora délután a hétből 4 igen szavazat mellett, feloszlatta magát a mártélyi képviselő-testülett. A településre így időközi választás vár, amely 120 napon belül esedékes.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: news
'Fel a tetejéhez' gomb