Közélet

Négy év után fegyverszünetet kötött Lázár János és Márki-Zay Péter – véget ért a munkamegbeszélés kettejük között

Munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert Lázár János, kedd délután találkoztak Hódmezővásárhelyen. A két órás megbeszélés után közösen álltak ki sajtótájékoztatóra, ahol Lázár János megköszönte Márki-Zay Péternek, hogy elfogadta a meghívást. A Fidesz képviselője szerint a választás után eljött a béke ideje.

„A mai napon fegyverszünetet kötöttünk négy év után. Úgy gondolom, hogy bemutattuk: mindketten tudunk harcolni” – fogalmazott Lázár János, aki szerint kettejük együttműködésének célja, hogy a hódmezővásárhelyiek jobban éljenek.

NÉGY TÉMÁBAN IS ELŐRE TUDTAK LÉPNI

Márki-Zay Péter arról beszélt, hosszú listával érkezett a megbeszélésre, és rögtön találtak három olyan témát is, amiben előre tudnak lépni:

  • az ipari park fejlesztésében,
  • a kerékpárút hálózat bővítésében,
  • és az iskolák energetikai korszerűsítésében sikerült megegyezniük.

Egyfajta bónuszként pedig a polgármester felajánlotta, hogy a város továbbra is támogatni fogja a kórházat. Abban is megállapodtak a megbeszélésen, hogy rendszeresen fognak találkozni, és Márki-Zay Péter abban bízik, hogy a békés együttműködésük példa lesz az egész országnak. Márki-Zay szerint konstruktív, Lázár szerint előremutató volt a megbeszélés.

PUSKAPOROS HANGULAT

A Telex tudósítása szerint a Fidesz képviselője elismerte, hogy valóban puskaporos volt a hangulat az elmúlt négy évben, de most békét tudtak kötni. A polgármester szerint a város nem szenvedte meg a kárát annak, hogy ő az elmúlt egy évben országos politikával foglalkozott, de szeretne a következő időszakban jobban a városra koncentrálni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb