Közélet

A NATO fokozta tevékenységét a keleti szárnyon: újabb katonák érkeznek Magyarországra

Az Agenzia Nazionale Stampa Associata (ANSA) olasz hírügynökség szerint Mario Draghi olasz miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy 250 olasz katona érkezik majd Magyarországra a NATO kirendeltsége alatt – írja az Index.

Mario Draghi olasz miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy Olaszország 1000 katonával fogja bővíteni a NATO-hozzájárulását. Az olasz kormányfő többek között az ukrajnai háborúról és a Joe Bidennel való találkozójáról is beszámolt, aminek a washingtoni Fehér Ház adott teret a múlt héten – közölte az portál szerint az ANSA

MAGYARORSZÁGRA 250, BULGÁRIÁBA 750 KATONÁT KÜLDENEK

Mint kiderült, az olasz miniszterelnök azt mondta, hogy az 1000 fős bővítésből 250 katonát Magyarországon, további 750 katonát Bulgáriában fognak állomásoztatni. Mario Draghi ezenkívül kifejezte háláját Romániának a Fekete-tengeren végzett aknamentesítésért, illetve Szlovákiának a légvédelmi támogatásáért. “A NATO fokozta tevékenységét a keleti szárnyon, és az olasz hozzájárulás már 2500 főt tesz ki. Középtávon készen állunk arra, hogy 250, illetve 750 fővel megerősítsük jelenlétünket Magyarországon és Bulgáriában, összhangban szövetségeseink intézkedéseivel” – mondta. 

KORÁBBAN IS ÉRKEZTEK KATONÁK MAGYARORSZÁGRA

A NATO tagállamai korábban megegyeztek abban, hogy a nemzetközi szervezet újabb csapatokat küld kelet-európai tagországaiba. Egyébként már az orosz–ukrán háború kitörését megelőzően is küldtek szárazföldi, légi és vízi csapatokat Kelet-Európába, azonban a orosz inváziót követően ez a mozgósítás felerősödött. 

Forrás: Index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb