KikapcsVideo365

Ég veled Borfesztivál, Isten hozott Szegedi Szabadtéri Játékok! – így alakul át a város a szemünk előtt a nyárra

Még állnak a Széchenyi téren a Szegedi Borfesztivál bódéi, de már nem sokáig, szerda reggel megkezdték a szakemberek a faházikók elbontását. Közben már nagy sürgés-forgás látható a Dóm téren, ugyanis ezzel egy időben már teljes gőzzel készül a nyár egyik leghangulatosabb csillagos ég alatti színháza, épül a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőtere.

Alighogy elbúcsúztunk a Szegedi Borfesztivál forgatagától és az utolsó bódék is szép lassan eltűnnek a Széchenyi tér platánfái alól, máris készülhetünk a nyár egyik legnagyobb kulturális eseményére, július 2-án, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló Szabadság, szerelem című ősbemutatójával elindul a Szegedi Szabadtéri Játékok új évada a Dóm téren.

Ahogy a szervezők közleményükben írták, az ország legnagyobb színháza idén minden eddiginél színvonalasabb hangrendszerrel épül meg a Fogadalmi templom előtti téren. Ez azonban még nem minden: az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is zajlik a munka, hamarosan elkészül a tetőszerkezet, amelynek köszönhetően a ligeti játszóhely fedett színpaddal várhatja idei fellépőit.

Egy bontás, egy építés, nézd meg videónkkal, hogyan alakul át Szeged a szemünk előtt a nyárra!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb