Kikapcs

Felszállási engedély, kiadva: megvan a 2022-es Szeged International Airshow dátuma!

“A Szeged International Airshow 2022-ben ismét megkapta a felszállási engedélyt!” – írták közösségi média oldalukon a rendezvény szervezői, akik a nyár első napján jelentették be az idei légiparádé dátumát. Röviden, a lényeg:

2022. szeptember 9-10-11

Első blikkre kicsit morbid, hogy pont a 9/11 terrortámadás 11. évfordulójára esik a rendezvény, de ez van, pont így jött ki a dátum, tavaly is pont az ősz második hétvégéjén tartották meg.

Az ország egyik legnagyobb légishow-ját 2020-ban csökkentett, Covid-kompatibilis változatban a Huszár Mátyás rakparton, tavaly viszont már a jól megszokott Szegedi Repülőtéren tartották meg.

Ilyen volt a 2020-as:

…és ilyen a 2021-es:

NYUGI, NEM MARADUNK BALLONOK NÉLKÜL… SŐT!

Tradicionálisan a SZIA – val párhuzamosan érkezik a 2022-es Hőlégballon Közép-Európa Kupa, egy kicsivel korábban pedig két vitorlázórepülő – versenyt is a Napfény Városában tartanak meg:

  • júliusban a vitorlázórepülők 67. Nemzeti Bajnoksága,
  • röviddel azt követően pedig a 37. FAI Vitorlázórepülő Világbajnokság.

A legnagyobb show két év múlva jön majd, mint korábban elsőként megírtuk, Szeged nyerte el a XXV. FAI Hőlégballon-világbajnokság (25th FAI World Hot Air Balloon Championship) rendezési jogát, ami tervezetten 2024. szeptember 8-14. között lesz:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb