Szegedi Arcok

Szeged365 olvasói videóriport: egyenesen borsózott a hátunk – így csapatta a Kölcsey utcán a 90 millás Lamborghini Huracán STO luxusverda

Mégis mivel fut össze az ember, miközben a Kölcsey utcán sétál? Az első tippünk biztosan nem az lett volna, hogy egy közel 90 millás Lamborghini Huracán STO robog be elénk, de ez a szép keddi nap bizony rácáfolt minden gondolatunkra. Mint Dávid olvasónk írta, egyenesen a semmiből bukkant elő kedd délután az Alapjárat által csak “közútra szánt szörnyetegnek” titulált luxusverda.

Természetesen, kapott az alkalmon és megkérte a tulajdonost, hogy túráztassa meg egy kicsit a 640 lóerős járgányt, amelynek már a hangjától is borsózott a hátunk:

V10-ES MOTOR, 310 KM/H-S VÉGSEBESSÉGGEL

Egy kicsit kutakodni kezdtünk, és kiderült, hogy ennek a típusú Lamborghininek:

  • a motorja 5,2 literes, 640 lóerős V10-es, amely mindössze három másodperc alatt gyorsít fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra,
  • végsebessége 310 km/h,
  • és az össztömege 1339 kilogramm.  

Érdekesség mindezek mellett, hogy az autó belsejét szinte mindenhol Alcantara vagy szénszálas anyag borítja. A luxusverdában választható üzemmódok is vannak, amelyek tartalmazzák az STO, a Trofeo és a Pioggia módokat, amelyek alkalmasak pályára, közútra és esős időjárási körülményekre is, így Szegeden is többnyire problémamentesen lehet vele közlekedni. Az első ílyen típusú autót egyébként tavaly bocsátotta ki az olasz márka, és az ára Európában 249 412 euró, azaz körülbelül 90 millió forint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb