KözéletSmart SzegedVideo365

Szeged365 videóriport: mintha akadt volna egy kis baki a szombaton átadásra kerülő Oskola utcával (frissítve)

Szombaton teljesen birtokba vehetik a szegediek az Oskola utcát – írtuk meg tegnap, ennek örömére pedig zenés felvonulásra várják a “nyuszimotorosokat, kerékpárosokat és minden érdeklődő szegedit” a Somogyi-könyvtár elé. Az ünnepélyes (egyben már sokadik) átadó előtt azonban még úgy tűnt, akadt egy kis (?) helyrehozni való: reggel 9 előtt több olvasónk is jelezte, hogy éppen most bontják vissza a sarki cukrászda előtti térburkolatot.

LAST MINUTE ÁSÁS, A CUKRÁSZDA ELŐTT

Magyar Andor kollégánk kiugrott a helyszínre, ahol felszedték a nemrég lerakott térkő-járdát és gőzerővel ástak valamit a munkások. Egészen pontosan, az egyik ásott, a többiek nézték, de inkább ne vesszünk el a részletekben.

Rákérdeztünk az illetékes Szeged Pólus Nonprofit Kft-nél arra, hogy milyen “last minute” munkálatok zajlanak a helyszínen, ők arra kérték Fülöp Tímea kolléganőnket, hogy inkább e-mailben kérdezzünk, megtettük, azonban erre még választ nem kaptunk.

Amint kapunk, cikkünk frissülni fog, addig is, íme egy kis utolsó pillanatos work hard – play hard a szombaton (most márt tényleg) átadásra kerülő Oskola utcából:

EGY ÉVE KEZDŐDÖTT AZ OSKOLA UTCA FELÚJÍTÁSA

Stílszerű az időzítés, pont egy éve, 2021. június 21-én kezdődött el az Oskola utca felújítása. Már a start is izgalmas volt, szűk két héttel az érintett szakaszon vállalkozó (vagy éppen vállalkozni próbáló) bérlőktől tudtuk meg, hogy valami nagy dolog készül, az első cikkünk megjelenését követően azonban megindult az infó-cunami a városvezetéstől, akik még külön weboldalt és tutorial-videókat is közzétettek a grandiózus projektről.

Az Oskola utca rekonstrukciója rengeteg kritikát kapott, az ügyben gyakran megszólaló Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP) többek között azt kifogásolta,

A most szombati ünnepség egyébként már nem az első átadó lesz, először novemberben tartottak egy forralt borozós – bebringázós eseményt, de (természetesen) volt egy átadó az áprilisi választások előtt is, elvégre Magyarországon vagyunk, na.

SZOMBAT DÉLUTÁN 4-TŐL MEGLEPETÉSVENDÉGGEL ADJÁK ÁT (MÁR MEGINT) AZ OSKOLA UTCÁT

A most szombati, sorban talán harmadik átadó 16 órakor indul majd a Somogyi Könyvtár előtt, a rendezvényen a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar és a Pavane Táncegyüttes műsorát láthatjuk, plusz a szervezők közlése alapján egy meglepetésvendég is érkezik majd a helyszínre. A nemrég meghirdetett hivatalos esemény egyelőre nem robbantotta fel a közösségi médiát, cikkünk megírásának perceiben mindössze 3 ember jelezte hogy ott lesz, további 16 pedig, hogy érdeklődik.

FRISSÍTVE (12:30): JÖTT INFÓ, DE NEM HIVATALOS

Nem hivatalos, de biztos(nak tűnő) forrásból úgy értesültünk, hogy néhány aknafedél maradt le korábban, ezeket kellett ma délelőtt, négy nappal a (harmadik) átadó-ünnepség előtt pótolni. A Szeged Pólus hivatalos válaszára továbbra is várunk, cikkünket újra frissíteni fogjuk, amint befut.

FRISSÍTVE (14:45): ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZ MÉG SEHOL, A VÍZMŰ SEM TUD A DOLOGRÓL

Mivel még mindig nem válaszolt az önkormányzati cég, rákérdeztünk a Szegedi Vízmű Zrt-nél az aknafedél dologra. A sajtóosztály elmondása szerint nem végeznek munkálatokat az Oskola utcában és nem is kértek beavatkozást. Valami tehát úgy fest, elmaradt a kivitelezés során, de a jelek szerint nem a vízmű tehet a dologról. Amint megkapjuk a Szeged Pólus válaszát, tovább frissítjük a cikkünket.

Megkapjuk?

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study in Africa
'Fel a tetejéhez' gomb