Szegedi Arcok

Czutor Zolit megihlette a 4-0: újragombolta a Hobo-féle focihimnuszt, majd kiosztotta a trollokat

“Hidegkúti, Puskás Öcsi gondoskodtak róla, hogy a labda hatszor jusson a hálóba” – szól a Hobo Blues Band legendás, 6:3 című focihimnusza, melyet a magyar labdarúgó-válogatott 1953. november 25-én a londoni Wembley Stadionban, az akkor 90 éve veretlen angol labdarúgócsapat felett aratott győzelmének emlékére írtak 1986-ban. A történelmi győzelem 69 évvel az eredeti után újra (meg újra) megtörtént, a Hobo-slágert pedig Szeged közismert dalos pacsirtája, a Belmondo és a Nyers zenekarok alapító-frontembere, Czutor Zoli porolta le.

A cikkünk bevetőjében lévő sort így alakította át városunk gyakran hazajáró zenésze:

“Sallai, Nagy Zsolt., meg Gazdag gondoskodtak róla, hogy a labda négyszer jusson a hálóba.”

“LEGALÁBB EGY KIS IDŐT ADTATOK VOLNA” – ÍRTA A FANYALGÓKNAK

A tavaly nyár végén a szegedi Lapos Beach-ről szelfiző, majd májusban a Szegedi Borfesztiválon fellépő zenész egy későbbi posztjában a fanyalgókhoz szólt. “Azokkal, akik értetlenkednek azon, hogyan lehet ilyen forintárfolyam, korrupció és romlott erkölcsök közepette is eufóriába kerülni az angol-magyar 0:4 miatt, megosztanék valamit” – írta, majd bemásolt egy hosszabb részt a Bibliából (A Prédikátor könyve 3:1-4):

“Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak.”

“A holtat és a vidám embert is elkezditek azonnal gyalázni. Mindegyik alpári és kegyeletsértő. Legalább egy kis időt adtatok volna!” – zárta sorait Czutor, aki a végén még odabökte, hogy mától mehetett volna úgyis tovább a “gyilkolászás” – nyilván, az utóbbit a közösségi médiában történő trollkodásra értette.

MÉG TÖBB SZEGEDI SZÁL: ÁDÁM MARTIN A KIRÁLY, BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD!

A kedd esti, történelmi diadal egyik főszereplője városunk szülöttje, egyben büszkesége. A 191 centis hungaroviking, Ádám Martin Szegeden született, 1994-ben, sőt, évekig Bordányban, majd két évig a Napfény Városában focizott, a Tisza Volán SC színeiben.

Így látta a meccset a több mint 40 éve nem látott NB-1 – es góltermést összehozó szegedi sportoló, aki két gólpasszt is adott a meccsen, amit újabb 69 évig fogunk emlegetni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb