Sport

Vizes VB: Benedek Tibor nevét viseli a legjobb vízilabdás játékosoknak járó különdíj

A Benedek Tiborról elnevezett különdíjat vehetik át a részben Szegeden szervezett vizes világbajnokság vízilabdatornáján a mérkőzések legjobb játékosai. Ezt Molnár Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vízilabda bizottságának tagja jelentette be pénteken.

Molnár Tamás megjegyezte, hogy a szervezet négy éve jutalmazza a legjobbakat, ami önmagában is nagy előrelépés volt, néhány pólósnak a személyes motivációszintjét is tudta emelni.

BENEDEK TIBOR MINDEN IDŐK EGYIK LEGJOBB JÁTÉKOSA VOLT

Benedek Tibor – minden idők egyik legjobb játékosa – 2020. június 18-án, súlyos betegség után hunyt el. Játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött, a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

HÉTFŐN KEZDŐDNEK A MÉRKŐZÉSEK SZEGEDEN

Június 17-én, azaz ma indult a részben Szegeden szervezett 19. vizes vb, mégpedig a nulladik napon a műugrással. Mint korábban kiderült, 180 ország közel 2700 sportolója vesz majd részt a viadalon. Szegeden június 20-án, hétfőn kezdődnek a mérkőzések a Tiszavirág Sportuszodában és egészen július elsejéig tartanak a vizes küzdelmek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb