Mindenmás

Egy szemtanú azt állítja, hogy szabad jelzést mutatott a fénysorompó a vasúti átjáróban, amikor a Szegedről indult IC egy furgonnal ütközött

A Szegedről a Nyugati Pályaudvarra 5:47-kor elindult 709-es számú Torontál InterCity a ceglédi állomás közelében egy vasúti átjáróban ütközött egy gépjárművel – írtuk meg még hétfőn, majd később kiderült, hogy a 17 éves sofőr sajnos nem élte túl a balesetet. Az rtl.hu most viszont azt írja az esetről, hogy egy szemtanú szerint szabad jelzést mutatott a fénysorompó a vasúti átjáróban, amikor megtörtént a baleset.

Hétfőn kora reggel Szegedről tartott a Nyugati Pályaudvarra az a vonat, amely összeütközött egy gépjárművel. A vonaton senki nem sérült meg, az autót vezető 17 éves sofőr viszont életét vesztette a balesetben. A MÁV akkori közlése alapján a vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott.

A SZÜLŐK KITARTANAK AMELLETT, HOGY NEM A FIUK HIBÁZOTT

Az rtl.hu szerint egy szemtanú azonban most mást állít, azt mondja, hogy a fénysorompó szabad jelzést mutattot. Ezt egyébként a család ügyvédje közölte. Az ügyvéd továbbá azt is mondta, a szülők kitartanak amellett, hogy a fiuk nem hibázott. “A vallomást még nem láttam, a rendőrség nem küldte meg részemre a balesetben keletkezett eddigi nyomozati iratokat, de én úgy tudom, hogy egy szemtanú volt, aki az elhunyt autóját követte, és ő látta azt a körülményt, hogy a balesetben a vasúti jelzőlámpa végig fehéren villogott, tehát szabad jelzést adott az autóknak. Még akkor is, amikor a vonat már sodorta el a furgont – mondta az RTL Híradójában Mocsai Gergely, ügyvéd. Az ügy kapcsán a rendőrség a híradóval azt közölte, hogy a tanúvallomások tartalmáról nem adhatnak tájékoztatást, de vizsgálják a baleset körülményeit. Úgy tudni, a fiú csupán néhány hónapja vezetett, de a környékbeliek szerint jól ismerte a vasúti átjárót, mert rendszeresen járt erre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb