Kikapcs

Hungarikumba borult a Tisza, Csongrádnál már megvolt a tiszavirág-főrajzás

A hétfői naplementében „világító tündérként” milliószámra rajzottak a tiszavirágok Csongrádon – írja a 24.hu, akik szerint minden bizonnyal ez volt a fő rajzás, de elképzelhető, hogy a következő napokban újra virágba borul még ezen a szakaszon a szőke folyó.

A tegnap este készült teljes galériát IDE kattintva tudod megcsodálni, megér egy kattintást. Szegeden bő tíz napja indult el a tiszavirágzás, az első fotót június 10-én kaptuk Farkas Andrástól:

…majd két nappal később egy meseszép videó is befutott, Farkas Ágnes a Tisza-Maros torkolatánál kapta el egy kérész vedlését, avagy a pillanatot, amikor a különleges rovar fejlődése befejeződik, levedli utolsó kültakaróját és szárnyas szubimágóként bújik elő:

Visszatérve cikkünk eredeti témájára, a fokozottan védett „élő hungarikumok” fő rajzása Tisza teljes csongrádi szakaszán megfigyelhető volt hétfő este. Ha szeretnéd elcsípni egy fotó erejéig a különleges természeti jelenséget, olvasd el Tokodi Bélával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei titkárával készített interjúnkat, rengeteg infó és tipp vár benne:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb