Kikapcs

Megvan, miért emelkedtek a jegyárak a Szegedi Vadasparkban – Veprik Róbert, igazgatóval beszélgettünk

A megnövekedetett energiaárak, a magas takarmány költségek és a munkabérek emelkedése teszi szükségessé a belépőjegyek árának emelését a Szegedi Vadasparkban, mely mától lép érvénybe – tudtuk meg Veprik Róberttől, az intézmény igazgatójától.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, megemelt jegyárakkal nyitott meg pénteken a Szegedi Vadaspark, ahol mától 30-35% -kal nőttek a tarifák. Ez alapján az alábbiak szerint változtak a belépődíjak :

  • a felnőtt jegy 3.100 – ról 4.200 Ft-ra,
  • a gyermek 2.100 – ról 2.800 Ft-ra,
  • a nyugdíjas 2.300 – ról 3.100 Ft-ra,
  • a családi behopp pedig 7.500 – ról 10.100 Ft-ra lőtte ki magát.

Veprik Róbert elmondta, a Covid-miatti veszélyhelyzet pénteki lejáratával megszűnt a moratórium, mely nem tette lehetővé eddig a belépődíjak emelését. A moratórium végével azonban a működtetési költségek jelentős emelkedése miatt sajnos elodázhatatlanná vált az áremelés az intézmény számára. Ahogy az igazgató elmondta, az energiaárak, a takarmány költségek és a munkabérek növekedésével elkerülhetetlen volt ez a lépés. Hozzátette, az áremelés nemcsak a Szegedi Vadasparkot érinti, országosan növekedtek a belépődíjak az állatkertekben, mint például a Fővárosi Állat- és Növénykertben, vagy éppen a Debreceni Állatkert és Vidámparkban is.

NEMCSAK A VADASPARK ÁRAI EMELKEDTEK A MAI NAPTÓL

A mai naptól megemelkedtek a parkolás díjai is Szegeden:

Szintén péntektől magasabb díjért úszhatunk a Tiszavirág Sportuszodában, a Városi Sportuszodában és az Anna Fürdőben is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb