Szegedi Arcok

Tilosban portyázó, dudáló, bringás gyereket majdnem elgázoló autók a Belvárosi hídon, avagy ezt tapasztalták Olvasóink a lezárás óta

Második hete már, hogy a Belvárosi híd dilatáció csere miatt le van zárva az autós forgalom elől és a gépjárművek a Bertalan hídon keresztül közlekedhetnek csak. Ennek ellenére több olyan levelet kaptunk, melyben Olvasóink arról számolnak be, bizony, nem mindenki vesz tudomást a lezárásról és a tiltás ellenére keresztülautóznak a Belvárosi hídon.

JÚLIUS 12-IG KELL KIBÍRNUNK

Mint korábban megírtuk, a szakemberek a Szeged Belvárosi híd mederhíd szakaszán 2022. június 25. és július 12. között dilatáció cserét végeznek, valamint a befolyási oldali kiemelt kerékpárút, illetve a kifolyási oldali kiemelt járdaburkolat javítását végzik. A munkálatok forgalomkorlátozással járnak, a hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, továbbá a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek.

DUGÓ ÉS LÉPÉSBEN HALADÁS, RENDŐRI FORGALOMIRÁNYÍTÁS JELLEMZI A BERTALAN HIDAT

A fel nem sorolt gépjárművek (például a személyautók) a Bertalan hídon tudnak kerülni. Az arra közlekedők tapasztalhatták, ez hatalmas dugókat és lépésben araszoló haladást idézett elő a Bertalan hídnál, főként a reggeli csúcsforgalomban. A helyzeten sokat javított, amikor rendőrök segítették a forgalom haladását, azonban úgy tűnik, voltak olyan autósok, akik ennek ellenére is a rövidebb, de szabálytalan utat választották és a Bertalan híd helyett a lezárt Belvárosi hídon közlekedtek.

AZ EGYIK, A LEZÁRÁS ELLENÉRE A BELVÁROSI HÍDON ÁTHALADÓ AUTÓ MÉG RÁ IS DUDÁLT A NEKI MUTOGATÓ MUNKÁSOKRA

Marci nevű Olvasónk pénteken arról számolt be számunkra, hogy amikor aznap átsétáltak gyermekével a Belvárosi hídon legalább két autó elhaladt mellettük a tiltás ellenére. “Az egyik még dudált is a neki mutogató munkásoknak, hogy mit akarnak. Szerintem vagy nem látják a táblát, vagy sz@rnak bele, vagy külföldiek, nem tudom, de állítólag általános a jelenség” – írta szerkesztőségünknek Marci.

VOLT, AKI VISSZAFORDULT, AHOGY ÉSZREVETTE ROSSZ HELYEN JÁR

Hétfő estefelé hasonló esetről számolt be számunkra Tamás nevű Olvasónk is, bár ebben a szituációban amikor az autós észrevette, hogy rossz helyen jár, azonnal visszafordult. “Most jött fel egy szerb rendszámos régi Merga a hídra, félúton vette észre hogy mi a szitu, szépen visszakullogott… van baj a fejekben” – mondta el Tamás.

MAJDNEM ELSODORT EGY AUTÓS EGY BICIKLIZŐ GYEREKET A LEZÁRT HÍDON

A legmeghökkentőbb esetről Gábor Olvasónk írt nekünk: a hétvégén majdnem elsodorta egy autós a Belvárosi hídon átbicikliző gyermekét. “A gyerek is ludas volt, felült a cangára pedig tolnia kellett volna az új forgalmi rend alapján, de a sofőrnek a kocsival semmi keresnivalója nem lett volna ott. Rendőr nem volt a hídfőnél amikor történt” – mesélte el Gábor.

A RENDŐRSÉGET IS MEGKERESTÜK AZ ÜGYBEN

A témában megkerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársait. Arra voltunk kíváncsiak, történt -e intézkedés abból az apropóból, hogy az autósok nem tartják be a megváltozott közlekedési szabályokat. Megkeresésünkre az alábbi választ kaptuk.

“A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei folyamatosan jelen vannak a város útjain, és visszatérően ellenőrzik, hogy a közlekedők a lezárt híd környékén a megváltozott közlekedési szabályokat betartják-e és ha szükséges segítik a közlekedés résztvevőit.”

Mint mondták, ilyen esetben intézkedés nem történt a részükről, ha valaki megpróbál felmenni a Belvárosi hídra tájékoztatják és visszafordítják az illetőt, de tapasztalataik szerint az autósok tisztában vannak a megváltozott forgalmi helyzettel és aszerint közlekednek.

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a munkát végző Hídtechnika Kft-t is, mik a tapasztalataik, amint megérkezik válaszuk, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb