SportVideo365

Szegedi Sikersztorik: Pádár Nikolett a következő Hosszú Katinka? Exkluzív interjú a szegedi úszóval, aki szinte verhetetlen a medencében

Az elmúlt egy hónapban egy biztos, Pádár Nikolett nevét megtanulta mindenki nemcsak Szegeden, hanem az egész országban. A mindössze 16 éves úszó tehetség, a Haász Szegedi Úszó Egylet versenyzője letarolta a mezőnyt először a FINA vizes világbajnokságon, majd a bukaresti junior úszó Európa-bajnokságon. Ez utóbbin 100 méter gyorson nemcsak saját rekordját sikerült megdöntenie, hanem a Magyar Úszó Szövetség szerint a juniorok között körülbelül olyan „játékerőt” képviselt 200 gyorson, mint Milák Kristóf 200 pillangón, utcahosszal jobb volt mindenkinél. Ámulatba ejtő eredményeit látva felvetül a kérdés, Pádár Niki lesz a következő Hosszú Katinka?

NIKI A JUNIOR ÚSZÓ EB-N 100 MÉTER GYORSON EGY MÁSODPERCRE MEGKÖZELÍTETTE HOSSZÚ KATINKA FELNŐTT MAGYAR CSÚCSÁT

A fent említett kérdésre válaszolva, Niki még nem gondolt így magára, annak ellenére, hogy szerinte minden úszó álma Hosszú Katinka nyomdokaiba lépni. A szegedi fiatal úszó pedig mondhatni karnyújtásnyira áll ettől, ugyanis a bukaresti junior úszó Európa-bajnokságon, 100 méter gyorson, egy másodpercre megközelítette Hosszú Katinka felnőtt magyar csúcsát (53,64).

A SZEGEDI ÚSZÓ MÁR HATÉVESEN ARANYÉRMEKET NYERT

Niki, mint ahogy elmesélte számunkra, négyévesen kezdett el úszni, akkor még csak a vízbiztonság miatt, de hamar kiderült róla, erre a sportágra született, hatévesen már sorra nyerte az aranyérmeket. Azóta is számára az úszás a legfontosabb az életében és mindent megtesz, hogy nevét a legjobbak között említsék. A fiatal lány magántanulóként tanul, most fejezte be a kilencedik osztályt. Minden nap reggel öt órakor kel és mire az átlag ember felébred ő már leúszott jó pár hosszt a szegedi Tiszavirág Sportuszodában, majd délután újabb edzés következik.

NAGYMAMÁJA A LEGNAGYOBB RAJONGÓJA

Ahogy a fiatal tehetség beszámolt róla, legnagyobb rajongója a nagymamája, aki korábban megyénk legjobb úszója volt. “Ő nagyon örül nekem, mindig vezeti az eredményeimet, még az első versenyem is fel van jegyezve, készített egy kis naplót arról, hogy miket értem el” – mesélte el Niki.

Teljes beszélgetésünket a szegedi úszóval tekintsd meg videóriportunkban!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb