Mindenmás

Óriási a baj Kiskunhalason, már több, mint 100 (!) tűzoltó küzd a lángokkal

Több mint száz tűzoltó oltja a lángokat Kiskunhalas külterületén, ahol mintegy kétszáz hektáron ég a fenyves és vegyes erdő – közölte a katasztrófavédelem csütörtök este. Az érintett terület több, mint 200 hektár, ez közel a kétszerese az utóbbi idők legsúlyosabb Szeged környéki tűzesete (a kedden kitört, 26 órán át oltott Bajai útira gondoltunk) által végigpusztított 104 négyzetméternek.

Amit a legutóbbi cikkünk óta megtudtunk:

  • A lángok a fák koronájába is belekaptak.
  • Több mint száz tűzoltó oltja vízsugarakkal, homokkal és kéziszerszámokkal a tüzet.
  • A munkálatokat erőgépek is segítik.
  • A tűz sajnos már tanyákat is veszélyeztet.
     

Nehezíti az oltást a szél és a rosszul járható, erdős terep – írja összefoglalójában az MTI. A helyszínen vannak a kiskunhalasi, a kiskunmajsai, a kiskőrösi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a bajai, a szekszárdi, a ruzsai, a kisteleki és a szegedi hivatásos, a soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók.

SZEGED KÖRNYÉKE, AVAGY A TŰZ BIRODALMA

Hogy szándékos gyújtogatás-szériáról van-e szó, még nem tisztázott (úgy tudjuk, a szakemberek arra gyanakodnak), azonban egy valami biztos: több éve nem volt olyan tűzeset-hullám a városban és környékén, mint az utóbbi egy hétben. Huszonhat óra kőkemény küzdelem után sikerült teljesen eloltani tüzet és lefeketíteni a területet a Bajai úton Szeged mellett, ahol kedden 104 hektáron égett a nádas, majd a fű.

Az esetről rengeteg fotó és videó érkezett hozzánk, mi pedig többek között a katasztrófavédelem szóvivőjét és egy közismert, az oltásban derekesan helyt álló szegedi tűzoltót is megszólaltattunk:

A sötét széria ma délelőtt folytatódott, Béketelepen egy szanitergyár gyulladt ki, az esetben egy szegedi tűzoltó is megsérült.

Egészen szürreális, de a tűzesethez egy közlekedési baleset is kapcsolódott, az egyik tűzoltóautó egy Suzukival karambolozott a Rókusi-Csongrádi kereszteződésében.

Legyen már vége.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb