Szegedi ArcokVideo365

“Jelen pillanatban nincsen jövőképünk” – Szilágyi Annamarit, a Szegedi Nemzeti Színház művészét a rezsicsökkentésről kérdeztük

A hétfői katatörvény módosítása miatt rendezett tüntetésen Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere mellett kiszúrtuk a tömegben Szilágyi Annamária színművésznőt, a Szegedi Nemzeti Színház közismert színésznőjét is. Kapva kaptunk az alkalmon, és Szegedi Pletykák rovatunk keretében megkérdeztük a művészt, miért döntött úgy, hogy csatlakozik a tiltakozáshoz.

“SZÜKSÉGES LETT VOLNA IDŐT HAGYNI ARRA, HOGY FELKÉSZÜLHESSÜNK”

Szilágyi Annamária elmondta, azért jött ki a demonstrációra, mert nem a fotelből szeretne szurkolni az embereknek. Többek között azért, mert őt is személyesen érinti a katatörvény módosítása és a rezsicsökkentés átalakítása. “Azt gondolom, hogy most egy olyan dologért kell kiállni, ami nagyon fontos az emberek elkövetkezendő éveiben, hogy hogyan tovább, mit csinálunk, mi lesz velünk. Nem az a kérdés, hogy nem kellett volna a katán változtatni, hanem az, hogy mikor kellett volna. Szükséges lett volna időt hagyni arra, hogy felkészülhessünk rá, hogy átnézzük azokat a lehetőségeket, amelyek előttünk állnak, hogy eldönthessük, mi a legjobb választás” – mondta el a művésznő.

NEM FOGJUK TUDNI MEGUGRANI

Hozzátette, szerinte ésszerűtlenség volt csupán egy-két hónapot adni erre: “nem fogjuk tudni megugrani és nagyon sok munkát fogunk elveszíteni emiatt, ami azt jelenti, hogy nem fogunk tudni adót sem fizetni, mert nyilván, ha nincs bevételem, akkor adót sem tudok fizetni. Szóval, nem tudom, megérte ez?” – tette fel a kérdést Szilágyi Annamari. Elmondta, igaz, pontosan még nem számolta ki, hogy belefér-e a kvótába, de azt pontosan tudja, hogy többet fizet a villanyért, mint hétezer forint és a gáz fogyasztása is bőven a 144 köbméteres limit felett van.

JELEN PILLANATBAN NINCSEN JÖVŐKÉPÜNK

“Azt gondolom, hogy a pofátlanságnak eljutottunk arra a szintjére, amikor már tényleg nincs tovább és tényleg ki kell állnunk magunkért, és nem a fotelből, az ebédlőasztal mellől, vagy éppen a kocsiból dudálva kell azt éreztetni, hogy veletek vagyunk, hanem fogjunk össze és tegyünk annak érdekében, hogy legyen valami jövőnk, mert jelen pillanatban nincsen jövőképünk” – árulta el a színésznő.

Videónkban Szilágyi Annamari az első megszólalónk, majd a művésznő 4:04-nél tér vissza a képernyőre.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb