Kikapcs

Petíció indult, le akarják fújatni a tűzijátékot Szegeden

Egymás után mondják le az Államalapítás Ünnepére szervezett tűzijátékokat Magyarország városaiban, a büdzsét a pórul járt katások megsegítésére felajánló Salgótarján után számos település jelentette be, hogy nem rendezik meg az égi parádét:

  • Siófok,
  • Pécs,
  • és első Csongrád-Csanád (vár)megyei városként Szentes is csatlakozott.

Szegeden egyelőre nem szólalt meg a városvezetés a témában, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője, Rácz Attila legutóbbi megkeresésünkre (2022. július 4.) még azt nyilatkozta, hogy a rendezvény a Széchenyi téren lesz megtartva, azonban a rakétákat a Partfürdőről lövik majd fel, magyarán, ismét a Huszár Mátyás rakpartról lehet majd nézni a show-t. Mármint, ha megtartják.

PETÍCIÓ INDULT A TŰZIJÁTÉK TÖRLÉSÉRE

Tegnap petíció indult a Szabad a Hang nevű oldalon, ennek szövegét szó szerint idézzük:

“Tisztelt Polgármester Úr!

Mi szegediek arra kérjük Önt, hogy képviselje azokat az értékeket, amelyek a város lakóinak évek óta fontosak. Álljon ki az együttérzés, a megfontoltság, a mértéktartás a környezet- és az állatvédelem mellett.
Tegye lehetővé, hogy Szeged most is példát tudjon mutatni és a környezetszennyező, káros ráadásul drága tűzijáték helyett használjanak fényfestést agusztus 20-án, az államalapítás ünnepén. Salgótarján városában már lefújták a rakéták durrogtatását, mi szegediek sem kérünk belőle!

Magyarország kormánya példátlan módon szórja a pénzt, miközben az embereket sarcolja áfával, extra adókkal és egyéb megszorításokkal. Elképesztő pénzeket akarnak elkölteni tűzijátékra, a saját fizetésüket pedig hatalmas összegekkel megemelték – hogy csak kettőt említsünk a vérlázító “intézkedéseik” közül-, miközben rengeteg honfitársunk bizonytalan helyzetben van.

Mi arra kérjük Önt, hogy a tűzijáték árát költse a rászorulókra, például azokra a szegedi kisadózó vállalkozókra, akiket a kormány pár nap alatt lehetetlenített el.

Tisztelettel,
H. Edina”

Mivel maga a szöveg elég rendesen hozza a kormányellenes narratívát, simán benne van a pakliban, hogy a polgármester kommunikációs csapata áll mögötte, eljátszva azt, hogy a szegediek kérését teljesíti majd Botka László, amikor bejelenti, hogy nem lesz tűzijáték (mármint, ha bejelenti). Az ügyben megkerestük a városvezetést, még nem reagáltak (nem nagyon szoktak), ha mégis megteszik, cikkünk frissülni fog. Ha a petíciót indító hölgy olvassa a cikkünket, üzenjük neki: Edina, szívesen megszólaltatnánk, írj ránk Facebook-on vagy dobj egy mailt az [email protected]! Köszi!

ÍGY LÁTJA A SZEGED365 VIRTUÁLIS CSALÁDJA

A Szeged365 Társalgó csoportban tegnap délután indítottunk el egy voksolást a témában, eddig közel 800 szavazat futott be. A kérdés egyszerű volt:

“Ha Te lennél Botka László, lefújnád a 2022-es tűzijátékot?”

A szavazás állása, cikkünk megírásának pillanataiban:

Az “én vagyok Botka László” válasz-opcióra rögtön az elején rábökött valaki, kicsivel később visszavonta a szavazatát. Hogy tényleg a polgármesterünk volt-e az, nem tudhatjuk, ha tényleg ő volt, örülünk neki, hogy ilyen nagy emberek is a virtuális családunkban pörögnek!

A szavazást ITT éred el, köszi, ha Te is elmondod a véleményed!

Ami biztos, hogy a fővárosi tűzijátékot – vészjósló gazdasági helyzet ide vagy oda – meg fogják tartani, sőt, még az árát is közölték. Bár az országos sajtó pár napja teleszaladt azzal, hogy 10 évre titkosították a büdzsét, a Magyar Turisztikai Ügynökség egyszer csak előrukkolt egy számmal, mint írták:

a parádéhoz szükséges rakétákat bruttó 1 milliárd 650 millió forintért szerezték be, pont annyiért, mint tavaly.

Ha tisztázódik a szegedi városvezetés szándéka, cikkünk frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: aparat racire aer
  2. Visszajelzés: Devops Consultancy
'Fel a tetejéhez' gomb