Szegedi Arcok

Szegedi erőnléti edző fogyasztja le a darts-világsztárt

A világ egyik leghíresebb dartsosa, Devon Petersen szeretett volna formába lendülni és Bence, egy szegedi erőnléti edző sietett a segítségére – írta meg a Blikk. Az edzés gyümölcse már kezd beérni, már szakkommentátorok is megjegyezték Petersen átalakulását.

“Odamentem a kordonokhoz, amely mögött bevonulnak a versenyzők, Petersen pedig kiszúrta saját magát a maszkomon. Odajött, feltette magának, majd a verseny végén visszatért és beszélgetni kezdett velem. Látta, hogy a többi dartsos is rajta van, így kiválasztotta az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveldet és úgy fotózkodott a maszkommal” – így kezdődött a szegedi edző, Körmendi Bence és a híres dartsos, Devon Petersen ismeretsége, mely később edző-fogyni vágyó viszonnyá alakult. 

Petersen életmódváltása kezdetén Bence többféle fitnesztesztet küldött neki, a sztár pedig levideózta hogyan hajtja végre a feladatokat. A szegedi szakember így hatékonyan felmérhette a sztár állapotát, erőnlétét.

ONLINE FOGYASZT A SZEGEDI EDZŐ

Bencének az offline, edzőtermes edzések után hatalmas szakmai kihívást jelentett az, hogy online formában hozza ki a maximumot a darts-sztárból.

“Szinte minden héten utazik, napi 6-8 órát dobál, én pedig nem tudok ott lenni mellette. Úgy állítom össze neki minden héten az edzéstervet, hogy előtte átbeszéljük, el tud-e menni edzőterembe, vagy csak a hotelszobában tud mozogni, tehát a napi rutinjára szabom a feladatokat. Minden gyakorlatról kap videót, hogy el tudja végezni helyesen, és ő is szokott küldeni visszacsatolásként, hogy lássam a végrehajtást. Erőfejlesztés és állóképességi edzések is szerepelnek a programban” – nyilatkozta a Blikknek.

AZ EDZÉS ÚJ VILÁGÁT VALÓSÍTANÁ MEG BENCE

A szegedi szakember hamarosan megnyitja saját, digitalizált megoldásokkal működő edzőtermét is, Petersennel való kapcsolata és sikere pedig remek lehetőségeket tartogatnak ebből a szempontból is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb