Szegedi Arcok

“Repültem, hanyatt estem” – megszólalt a péntek reggel, a Széchenyi tér mellett elütött hölgy

Gyalogost ütöttek el Szeged belvárosában – írtuk meg péntek reggel, a baleset reggel 9 előtt a Kiss Menyhért és a Nagy Jenő utcák találkozásánál történt, gyakorlatilag a Széchenyi tér sarkán lévő non-stop bejáratától pár méterre. Hétfő este megkereste szerkesztőségünket az elütött hölgy, aki szerette volna elmesélni, hogyan következett be a számára 8 napon túl gyógyulós sérüléseket okozó baleset.

Az elsődleges, péntek reggeli információk arról szóltak, hogy a baleset oka az volt, hogy a gyalogos kilépett egy autó takarásából. A neve elhallgatását kérő nyugdíjas hölgy egészen másképp látja a dolgot.

“REPÜLTEM, HANYATT ESTEM”

“A baleset a zebra felén történt, az autó balra kanyarodott nagy ívben. Én a zebra felénél voltam, előtte meggyőződtem arról, hogy átmehetek, nem jön semmi. Az autó elindult, balra kanyarodva elsodort, repültem, hanyatt estem” – kezdte beszámolóját az elütött szegedi hölgy. “A gépkocsi vezetője szabadkozott, mondván, 50 éve vezet, balesetet nem okozott eddig” – folytatta, majd azt írta, az utcán lévők nem engedték, hogy felkeljen. Jött a rendőrség, elvitte a mentő, az SBO-n ellátták, különféle vizsgálatokat végeztek, mint olvasónk írta, le a kalappal előttük.

“ELSŐBBSÉG CSAK AKKOR VAN, HA AZT MEGADJÁK”

A baleset következtében az alábbi sérüléseket szerezte a szegedi asszony:

  • zúzódások,
  • zavartság,
  • bordatörés, mely szerencsére nem mozdult el.

Mint írta, a hétvégén megy kontrollra, sérülései 8 napon túl gyógyulnak. “Sajnálom a gépkocsivezetőt, de ő hibázott, nekem meg nagyon fáj. Én is vezetek gépkocsit, meg tudom ítélni, hogy ki a hibás, s hogy hiába voltam vétlen, elsőbbség csak akkor van, ha azt megadjak!” – zárta sorait olvasónk.

Hogy konkrétan ki volt a hibás, természetesen a rendőrségi vizsgálat dönti el, cikkünk az elütött, neve elhallgatását kérő hölgy beszámolójának kivonatos, gyakorlatilag változtatás nélkül közölt verziója (egy kicsit korrektúráztunk rajta, nagyjából ennyi), az ő szemszögéből. Örülünk neki, hogy nem szenvedett komolyabb sérülést, neki mielőbbi teljes felépülést, a két érintettnek (az autósnak és a gyalogosnak) pedig hosszú, balesetmentes életet kívánunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb