Közélet

Németh Szilárd: a gázárkedvezmény nem jár automatikusan a nagycsaládosoknak

A nagycsaládosoknak a kormányhivatalokban kell igényelniük a rezsicsökkentés által nekik biztosított további gázárkedvezményt, mert az nem jár automatikusan – közölte Németh Szilárd, akit az MTI idézett. A kormánybiztos azt mondta, a rezsicsökkentés minden háztartásban megmarad az átlagfogyasztásig.

  • A gáznál ez 1729 köbméter,
  • az áramnál 2523 kilowattóra évente.

Szavai szerint eddig a határig az átlag fogyasztásúak 2 millió 175 ezer forintot tudnak megspórolni.

A HÁROMGYEREKESEKNÉL TOVÁBBI 600 KÖBMÉTERREL NŐ A KEDVEZMÉNYES SÁVHATÁR

Németh Szilárd a közmédiának azt mondta: a nagycsaládos gázfogyasztási kedvezményét három- és az annál több gyermekes családok vehetik igénybe. A háromgyerekeseknél az éves 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Nekik a sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a tizedét a piaci árnak, ami 1020 forint.

Számítása szerint egy háromgyermekes család a kedvezménnyel 550 ezer forintot, a négy gyermeket nevelők 875 ezer forintot, az ötgyermekesek 1 millió 100 ezer forintot tudnak megtakarítani. Mint mondta, a nagycsaládosoknak eddig is jártak kedvezmények, de azokkal kevesen éltek, hiszen korlátlan volt a rezsicsökkentés mindenki számára.

300 EZREN JOGOSULTAK, DE MÉG CSAK 26 EZREN IGÉNYELTEK KEDVEZMÉNYT

A 300 ezer magyar nagycsaládosból eddig 26 ezer igényelte a kedvezményt, amit a kormányhivatalokban, kormányablakokban kell igényelni, ahol megtalálhatóak az igénylőlapok. Az igénylőknek magukkal kell vinniük a legutolsó gázszámlájukat és a szolgáltatási szerződésüket. A kedvezményt csak az a szülő veheti igénybe, akinek a nevére szól a gázszámla, hívta fel a figyelmet a kormánybiztos.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: visit this web-site
  2. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb