Közélet

Szeged365 tippelde: rendkívüli bejelentésekre készülhet a kormány

Egészen ritka, hogy szombat délelőtt tartsák meg a menetrend szerint csütörtökönként jelentkező Kormányinfót, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) meghívójában nem fejtették ki, hogy pontosan mi indokolja a szokatlan időpontot. Mindössze annyi derült ki a tegnap kiküldött sajtólevélből, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő magyarázzák majd el a kormány lépéséinek az okát.

Szeged365 Tippelde érkezik, benne megpróbáljuk kitalálni, hogy miről lesz szó a délelőtt 11-kor induló eseményen.

  • “Megbukott a nyugati világ háborús stratégiája” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióműsorban. A Kossuth rádióban úgy fogalmazott, hogy a háborúnak egy orosz-amerikai megállapodás vethet véget, addig a lezárás esélye csekély. Orbán szerint az áremelkedés a háborús gazdaság előszobája, de a fennmaradó rezsicsökkentés 181 ezer forint megtakarítást jelent egy átlagos háztartásnak. A felálló gazdasági növekedési kabinet első lépése az év végén lejáró kedvezményes lakásáfa két évvel való meghosszabbítása, de további gazdaságélénkítési intézkedések várhatók, hogy elkerüljük a recessziót. A Portfolio arra tippel, hogy Gulyás Gergely ilyen intézkedésekről beszél majd.
  • A héten a MOL jelezte, hogy az üzemanyag-ellátás biztonsága is veszélybe kerülhet, ha fennmarad a papíron október 1-ig elrendelt árstop. Az Index szerint elképzelhető, hogy ezzel összefüggésben készülnek bejelentéssel.
  • Orbán Viktor tegnap arról is beszélt, hogy több energiapolitikai lépést is tesznek az energia-veszélyhelyzet miatt. Többek között megtiltják a tűzifa exportját és növelik a kitermelést a hazai erdőgazdálkodásokban, valamint kályha- és kazánprogramot indítanak, mi arra tippelünk, ez is téma lesz ma délelőtt.
  • Szintén téma volt a miniszterelnöknél, hogy a közeljövőben az aszálykárok mérséklésére is újabb intézkedésekkel készülnek, negyedik témaként mi erre tennénk egy kisebb összeget, ha lehetne fogadni.

Az eseményről 11-től élő szöveges tudósítással érkezünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb