Közélet

Megijedtünk? Telt ház van a szegedi benzinkutakon, a Makkosházi körúton áll az OMV-sor vége (frissítve)

Péntek óta ostromállapot van a Makkosházi OMV kúton – írta Krisztián nevű olvasónk, közben Péter arról üzent, hogy hasonló a helyzet a szembe szomszéd MOL töltőállomáson is. Egy általunk megkérdezett szegedi benzinkutas szerint a szombat délelőtti, rendkívüli kormányinfóról szóló cikkek megjelenése óta érezhetően megugrott a tankolási kedv.

A cikkünk borítóképét beküldő Péter megjegyezte, úgy tudja, hogy betegség miatt zárták le a fél OMV kutat (azt, amelynek kollégái nemrég az utóbbi hetek legkorrektebb gesztusát hozták össze a Szeged365 olvasóival közösen), ahol péntek délután óta jelentősen többen tankolnak, mint egyébként. Olvasói beszámolók alapján a fent említett két töltőállomás mellett tegnap tumultus volt:

  • a Szőregi úti MOL,
  • a tőle nem messze lévő EDO,
  • a Szabadkai úti,
  • és a Budapesti úti Shell kutakon is.

Ránk írt egy neve (és konkrét munkahelye) elhallgatását kérő szegedi kutas is, az üzenetből egy szombat reggeli, telefonos villáminterjú lett, a hölgy azt mesélte, tegnap – miután megjelent a mai, rendkívüli kormányinfóról szóló cikkünk – szokatlanul nagy forgalom volt náluk. “Vicces, hogy ezt mondom, de amióta tart a benzinár-stop, nem örül a vezetőség annak, ha sokan jönnek hozzánk. Tudom hogy az autósok azért szorítanak, hogy húzzák ki októberig az ársapkázást, de mi a kollégáimmal az ellenkezőjének drukkolunk, féltjük az állásunkat, nem jó a mostani állapot” – magyarázta. Mint mondta, több olyan vásárlójuk is volt ma reggel, aki fizetéskor elmondta, azért ment el telerakni a kocsit, mert fél attól, hogy 11-kor Gulyás Gergely bejelenti, hogy vége az árstopnak.

FRISSÍTVE (10:07): MÁR A MAKKOSHÁZI KÖRÚTON ÁCSOROG A SOR VÉGE

A cikkünkben említett Makkosházi körúti állomásnál 10 óra környékén már kint, az úttesten állt a sor – tudtuk meg a helyszínen lévő olvasóinktól. Péter arról számolt be, a lezárt külső rész mellett az is a tumultus okai közé sorolható, hogy mindössze egy kasszás és egy kutas tartózkodik a helyszínen.

BALJÓS ÁRNYAK, AVAGY HERNÁDI ZSOLT MOL VEZÉR NYILATKOZATA

Hogy mit jelent be a miniszterelnökséget vezető miniszter, egyelőre talány, szűk egy órán belül már bölcsebbek leszünk. Sokat sejtet Hernádi Zsolt pénteki nyilatkozata, aki szerint ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra. A Mol elnök-vezérigazgatója szerint

“ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag.”

Hernádi Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt pénteken:

Szombat reggeli Szeged365 tippeldénkben a ma délelőtti Kormányinfó lehetésges témáival foglalkoztunk, az eseményről élőben jövünk majd:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb