KikapcsVideo365

A nap videója: beköltöztek a gondoskodásban nevelkedő gyermekek az ÁGOTA táborba

Szerdán megérkeztek a Bács-Kiskun megyei Tass-Alsószenttamásra, ÁGOTA Falvára az ÁGOTA Alapítvány kis védencei. A gondoskodásban nevelkedő gyermekek tíz napot tölthetnek el az általuk csak mennyországként emlegetett nyári táborban. Rögtön a beköltözésről az ÁGOTA Közösség Youtube csatornáján közzé is tettek az Alapítvány munkatársai egy kedves videót, melyben a megérkezés boldog pillanatait örökítették meg.

IDÉN ÚJ HELYSZÍNEN KERÜLHET SOR A JUBILEUMI, 25. TÁBORRA

Kothencz János korábbi interjúnkban elmondta, augusztus 3. és 12. között a 25. ÁGOTA táborban közel 360 gyermeket várnak, az ország egész területéről, akikkel körülbelül 150-160 felnőtt foglalkozik: önkéntesek, pszichológusok, terapeuták, szociális munkások, illetve a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakemberek. Ebben az évben új helyszínen a Bács-Kiskun megyei Tass-Alsószenttamáson, vagy ahogyan ők nevezik ÁGOTA Falván rendezik meg az országos találkozót. Az idei program a Szent Erzsébet Gyógyító táborok részeként valósul meg, de a rendezvény terapeutikus jellege a kezdetek óta adott.

OLYAN ÉLMÉNYEKET NYÚJTANAK A GYERMEKEK SZÁMÁRA, AMELYEKKEL TÖBB ÖNBECSÜLÉSRE TEHETNEK SZERT

“A tábor attól különleges, hogy a terápiás jellegű foglalkozások is élményprogramokba vannak ágyazva. Az önkéntesek szakemberekkel együtt, csapatban dolgoznak, együtt odafigyeléssel és őszinte elfogadással próbáljuk a Szent Ágota Gyermekvédelmi szolgáltató gondoskodásában – lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek – gondolatait másfelé terelni” – magyarázta Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója, aki hozzátette, hogy a gyermekek közül sokaknak nehézséget okoz saját értékeik felismerése és megmutatása, ezért olyan élményeket nyújtanak számukra a tíz nap alatt, amelyekkel több önbecsülésre tehetnek szert: szépségversenyt, Toldi versenyt, Ki mit tud-ot, roma estet, valamint sportversenyeket szerveznek nekik.

Videó: ÁGOTA Közösség Youtube csatornája

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb