Közélet

Egy hét csúszással, de hétfőn (most már tényleg) elindul az ivóvíz-rekonstrukció Tápén

Sehol egy munkagép, (egyelőre) mégsem indult el a ma reggelre behirdetett ivóvízvezeték-rekonstrukció Tápén – írtuk a hét elején, azt követően, hogy az előzetesen behirdetettek szerint hétfőn mégsem indult el a Bencfahát és Muskátli utcákba tervezett vezetékcsere. A csúszást firtató megkeresésekre sem a Szegedi Vízmű, sem az ökormányzat nem reagált, azonban péntek reggelre kiderült: kereken egy hét késéssel, jövő hétfőn tényleg nekiesnek a munkálatoknak.

A Szegedi Vízmű Zrt. közleménye szerint a területen a régi, rossz állapotban lévő vezetékeket cserélik csaknem 800 méter hosszban, a bekötő vezetékekkel együtt – mindezt papíron hétfői, 2022. augusztus 8-i kezdettel. Az előbbiből annyi valósult meg, hogy Szeged365 olvasói tudósítások alapján itt-ott elzárták a vizet, azonban a mai napig sem felvonuló munkagépeket, sem bekészített alapanyagokat nem lehetett látni.

“Végre nekünk, tápéiaknak is lesz egy neverending story-nk” – írta üzenetében pont csütörtökön Szilvi nevű olvasónk, aki az egyik érintett utcában (Muskátli) lakik.

KEREKEN EGY HÉT CSÚSZÁSSAL ELINDUL A MUNKA

Szilvinek csak részben volt igaza, mint az önkormányzat ma reggel az oldalán közölte, hétfőtől első lépésként hétfőtől megkezdik az ideiglenes vízbekötések kiépítését az érintett területen lévő házakhoz. Mint korábban írtuk, a munkálatok Bencfahát és Muskátli utcákban a Pajtás utcától egészen a Kölcsey tér sarkáig tartanak majd, a rekonstrukciót több ütemben, szakaszosan végzik.

FURCSA FELÚJÍTÁS, FURCSA TENDENCIA

“Nem a lóláb, az egész ló kilóg. Megjósoltam a tápéi vízvezeték-rekonstrukciós közbeszerzési árajánlat részleteit. A SADE vitte a beruházást, a tervezői ár felett, de 300 millió alatt. 280 milliós a munka, és megvan a három nem szegedi, töltelék pályázó is Szolnokról, Gyuláról és Nyíregyházáról. Egy pályázó nem adott le érvényes pályázatot, olvasható az értesítőben, ez valószínű a HÉB. Forgatókönyvszerűen csinálják a bizniszt” – írta hétfőn Facebook posztjában Chovanecz Kata, a szegedi Fidesz-KDNP képviselője, miután megjelent a közbeszerzési értesítőben a nyertes pályázat. 

Arról, hogy mi is pontosan a probléma a tápéi ivóvízvezeték-felújítási munkálatok közbeszerzésével, a képviselőnővel beszélgettünk, aki szerint egy “furcsa” tendencia figyelhető meg a szegedi közbeszerzési eljárásokban:

A csúszás okáról megkérdeztük a Szegedi Vízmű Zrt-t és a Szeged Pólust is, amint válaszolnak, cikkünk frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb