kiemelt

Napi pakk: megérkezett az újabb hőhullám Szegedre, a hét közepén már 37 fok is lehet

Újabb gyönyörű és forró hétfőre ébredt Szeged népe: ma a 32 fokkal még csak ráhangolódunk a hőségre, a hét közepétől azonban akár 37 fokig is felkúszhat a hőmérők higanyszála. Augusztus 15-én Nagyboldogasszony és a repülősök napját ünnepeljük, és még Ben Affleck is pezsgőt bont. Indítsd a reggelt a Szeged365 napi pakkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Mária és Alfréd nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Magyarország védőszentjének napja, Nagyboldogasszony ünnepe. Nagyboldogasszony a katolikus világ legnagyobb Mária-ünnepe, Szűz Mária mennybevételének napja.
  • Ma van a légierő, repülősök napja. A repülők napja egybeesik Nagyboldogasszony ünnepével. Érdekesség, hogy a XX. Századi katonai repülősök is Szűz Máriát választották oltalmazójuknak, ezért Magyarországon augusztus 15-én ünnepeljük a repülősök napját is.
  • Ma 984 éve Esztergomban meghalt I. (Szent) István, Magyarország első királya.
  • Ma 253 éves született Bonaparte Napóleon korzikai-francia hadvezér.
  • Ma 114 éve született Sárkány Miklós kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, szövetségi kapitány, edző.
  • Ma ünnepli 50. születésnapját Ben Affleck amerikai színész.

HŐHULLÁM ELŐZI MEG A HIDEGFRONTOT

Hétfőn egy kis ízelítőt kaphatunk az előttünk álló többnapos forróságból a Napfény Városában. A hét első napján “enyhe” 32, csütörtökön akár már 37 fok is lehet. A perzselő hőségnek a pénteki hidegfront vesz véget, mely egy kis enyhülést, szelet és esőt is hozhat a hétvégére.

ÚJRA MEGNYITJA KAPUIT A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ JEGYIRODÁJA

Véget ért a nyári szünet, újra kinyit a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodája. A színházrajongók augusztus 15-től beszerezhetik a 2022/2023-as évad jegyeit és bérleteit a Stefánia 6. alatti jegyirodában. Megéri sietni, hiszen az első 50 bérletvásárló ajándék páros belépőt kap Rost Andrea és vendégei koncertjére az Újszegedi Szabadtérin.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb